News Flash:

Rulada cu dovleac - FOTO

17 Ianuarie 2012
2208 Vizualizari | 0 Comentarii
Rulada cu dovleac
Ingrediente:

Pentru blat:

 4 oua
 200 gr zahar
 jumatate de cana cu piure de dovleac
 1 lingura zeama de lamaie
 1 lingurita scortisoara
 1/2 lingurita ghimbir razuit
 1 lingurita praf de copt
 1/2 cana faina
 1/2 cana nuca macinata
 
 Pentru crema:
 
 200 gr branza dulce cremoasa
 100 gr ciocolata alba
 200 gr frisca
 
 Pentru piure (crema) de dovleac:

 jumatate de cana dovleac razuit
 zahar dupa gust
 scortisoara

Mod de preparare:

 
 Blat

Galbenusurile se amesteca cu piureul de dovleac, zeama de lamaie, scortisoara, zaharul, ghimbirul, praful de copt, faina, se incorporeaza bine si adaugam si nucile. Albusurile le batem spuma, apoi se incorporeaza usor in compozitia de galbenus. Compozitia obtinuta, se toarna intr-o tava (tava cuptorului) tapetata cu hartie de copt, timp de 30 min, pana se rumeneste (cuptorul fiind incins in prealabil). Dupa ce s-a copt, se ruleaza intr-un servet umed pana se raceste.

Crema

Branza se mixeaza impreuna cu 100 gr ciocolata alba topita pe aburi sau la microunde, la sfarsit se adauga 250 gr frisca batuta spuma.

Piure de dovleac

Dovleacul razuit l-am pus intr-o cratita, cu 4 linguri de apa (atat cat sa fiarba si sa devina moale, daca este nevoie mai adaugati apa), zahar si am lasat la fiert pana s-a inmuiat. La final am adaugat jumatate de lingurita de scortisoara. Am lasat sa se raceasca.

Asamblare

Am derulat foaia, am pus crema uniform, apoi am pus de-a lungul piure de dovleac (3 randuri), apoi am rulat la loc si am dat la rece pentru cateva ore. Am decorat cu 30 gr ciocolata topita, putina crema oprita din compozitie amestecata cu 2 linguri din piureul de dovleac, si zahar pudra vanilat.
Rulada de dovleac este recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Rulada_cu_dovleac
oua zahar scortisoara ghimbir faina nuca ciocolata alba frisca dovleac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3938 viz    0 com
3293 viz    0 com
2841 viz    0 com
2580 viz    0 com
2659 viz    0 com
1384 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1477 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013536 (s)