News Flash:

Rulada cu dovleac - FOTO

28 Decembrie 2011
5568 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru foaia de rulada (25 x 35 cm):

4 oua
70 g faina
70 g zahar
1 lingura plina cacao
2 linguri ulei
2 linguri apa

Pentru frisca:

200 ml smantana dulce
2 linguri zahar pudra
Smantana se bate frisca impreuna cu zaharul.

Pentru crema 1:

1/4 dovleac (*)
200g branza-crema Philadelphia - la temp. camerei
4 linguri zahar (sau mai multe pt. varianta mai dulce)
1/2 frisca
esenta de rom

Pentru crema 2:


1/3 crema-1
1/2 frisca

Pentru decor:

100g seminte de dovleac decojite - putin prajite si tocate

Mod de preparare:

Foaia de rulada:

Galbenusurile se spumeaza cu jumatate din cantitatea de zahar. Peste ele se toarna treptat uleiul, apoi apa, amestecand continuu. Se adauga si faina cernuta impreuna cu cacaua si se amesteca usor.
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu restul de zahar. Se adauga in 3 reprize peste compozitia precedenta, amestecand usor.
Totul se toarna in tava cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 7-10 min. In fuctie de cuptor timpul de coacere poate varia, de aceea este bine ca dupa aprox. 7 min. sa se verifice daca foaia s-a copt. Daca este tinuta prea mult la cuptor se va usca prea tare si va crapa cand se va rula.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe alta hartie de copt, se desprinde hartia pe care a fost coapta si se ruleaza usor impreuna cu noua hartie (cea pe care a fost rasturnata).

Crema 1:

(*) 1/4 dovleac - dupa ce l-am curatat si fiert la aburi am avut aprox. 400 g. Dovleacul se fierbe la aburi sau se coace, apoi cat este inca fierbinte se face piure si se amesteca bine cu zaharul si branza-crema. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca.

Se desface foaia de rulada. Se opreste 1/3 din cantitatea de crema-1, iar restul se intinde pe foaie si se ruleaza.

Crema 2:

1/3 din crema-1 oprita se amesteca cu cealalta jumatate de frisca si cu aceasta noua crema se imbraca rulada.
Pe toata suprafata ruladei se presara semintele de dovleac.
Se da la rece cel putin jumatate de ora dupa care se poate taia.

sursa reteta si fotografii: cristina-k.blogspot.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto


oua faina zahar cacao ulei apa smantana dulce zahar pudra dovleac frisca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1437 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016675 (s)