News Flash:

Rulada cu carne si dovlecel

5 Martie 2014
2040 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500-600 g carne macinata
2 oua (unul pentru umplutura, altul pentru uns rulada)
paine muiata in lapte (circa o treime din cantitatea de carne)
100 g kaizer/sunculita
doi morcovi
un dovlecel mare
un catel usturoi
patrunjel
marar
sare
piper
un pachet aluat de foetaj

Mod de preparare:

Intr-un castronel punem carnea macinata, de preferat carne de vita sau piept de pui, eu am pus amestecat vita cu porc si a lasat un pic de grasime. Spargem un ou deasupra, adaugam o legatura de patrunjel si alta de marar, spalate si taiate marunt, un catel de usturoi pisat, sare si piper dupa gust
amestecam bine cu miinile adaugind cite un pic de piine (muiata in prealabil in lapte) pe care o scurgem bine si o farimitam marunt. Compozitia rezultata o bagam la frigider pentru cel putin doua ore.
Incalzim cuptorul la 180 de grade, timp in care pe planul de lucru, intindem o foaie de aluminiu sau hirtie de copt, rasturnam carnea, punem deasupra alta foaie si cu melesteul intindem compozitia dandu-i forma dreptunghiulara.
idicam foaia de deasupra, punem feliutele de kaizer (de preferat sa nu fie prea gras ca cel din poza) si morcovul (morcovul trebuie fiert inainte, ca pentru salata boeuf)
cu ajutorul foii de aluminiu incepem sa rulam incet. Cand am terminat de rulat, transferam rulada in tava pe hartie de copt si o bagam in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru circa 40 de minute.

Intre timp, taiem dovleacul in feliute fine pe sensul lungimii, incalzim o lingura de ulei intr-o tigaie de prajit si prajim feliile de dovleac pentru circa un minut. Saram putin si prajim in continuare, la foc mic bineinteles, pentru inca trei minute.
Dupa 40 de minute, scoatem rulada din cuptor si impreuna cu feliile de dovleac le lasam la racit. Luam feliile de dovleac si le impletim (ca in poza) in jurul ruladei.
Intindem foaia de aluat, punem rulada deasupra, ungem cu ou zbatut si taiem cu cutitul liniute subtirele deasupra ruladei.
Bagam in cuptorul preincalzit la 250 de grade, pentru circa 15-20 de minute. Atentie ca se rumeneste foarte repede! (cel putin la mine s-a rumenit cam multisor la baza).
Scoasa din cuptor, o lasam sa se raceasca si o servim ca aperitiv sau ca felul doi, asezata bineinteles pe un platou.

Rulada cu carne recomandata de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rulada carne retete rulada retete aperitiv
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2895 viz    0 com
8972 viz    0 com
2566 viz    0 com
2661 viz    0 com
1505 viz    0 com
1048 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1925 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017007 (s)