News Flash:

Rulada care va face furori de Paste. Cum se prepara aceasta rulada delicioasa cu carne si oua

11 Martie 2019
1332 Vizualizari | 0 Comentarii

Iata o reteta de rulada cu oua fierte absolut delicioasa.

Ingrediente:, sare si piper, dupa gust, 650 grame carne tocata de porc, 35 grame patrunjel, 6 oua, 15 grame usturoi, aluat foietaj, 50 grame mozzarella

Mod de preparare:

Ouale se pun la fiert, dar intre timp se pregateste carnea tocata. In compozitia carnii de pune un ou crud, urmand sa adaugam piper si sare. Daca doriti un gust mai puternic puneti si usturoiul si patrunjel tocat marunt, urmand sa amestecati bine.
Se taie mozzarella in felii subtiri, trebuie sa iasa 9 bucati. Pe o tava se aseaza o foaie din aluatul de foietaj, urmand sa punem peste ea jumatate din compozitia de carne.

Carnea se intinde uniform peste tava, urmand sa punem 5 felii din mozzarella si 4 oua fierte. Deasupra oualelor punem restul mozzarellei. Din restul cantitatii de carne trebuie sa acoeprim umplutura de oua.

Pe foaia de aluat care are ramas langa carne se face niste taieturi pe diagonala, apoi lipim margile astfel incat sa fie acoperita carnea in intregime. Se unge tarta cu un ou batut. Cuptorul se incalzeste la 180 grade Celsius si se baga tava pentru 30 de minute.

Metoda de gatit oua moi, medii sau tari este aceeasi, doar timpul de gatit difera. Inainte de a descrie metoda, iata cate sunt cele mai comune greseli in procesul de gatire a oualor fierte:

  1. Nu aduce apa la fierbere inainte de a adauga ouale; introducerea unui ou in apa clocotita schimba temperatura oului prea repede si poate duce la craparea acestuia, potrivit bzi.ro.
  2. Nu fierbeti ouale. Asa cum a fost mentionat mai sus, acest lucru poate duce la inverzirea galbenusului.

Metoda corecta pentru fierberea oualor

  1. Puneti ouale intr-un vas suficient de incapator incat acestea sa stea intr-un singur strat, deci sa nu aveti ouale unul peste altul. Adaugati suficienta apa incat sa le acoperiti.
  2. Puneti apa la fiert si de indata ce apar bule pe marginea apei si ouale se misca usor, opriti focul, acoperiti cratita si cronometrati.
  3. Daca vreti oua fierte moi, le lasati in oala acoperita 3 minute; daca vreti oua fierte tari, le lasati 12-15 minute.
  4. Scoateti ouale si lasati-le in apa rece, putin daca vreti sa le consumati calde, mai mult daca le veti servi reci.

“Timpul de gatit” de mai jos se refera la timpul in care oul se afla in oala acoperita.

  • Ou fiert moale – 3 minute. Galbenusul oului este un lichid gros; albusul este in cea mai mare parte solid, cu unele zone moi in apropiere de centru
  • Ou fiert-mediu – 12 minute. Albusul este ferm, dar nu uscat, iar galbenusul nu este umed, dar nici complet uscat.
  • Ou fiert tare – 15 minute. Galbenusul nu este deloc umed, iar albusul este ferm peste tot, fara a avea consistenta de cauciuc.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rulada pasti rulada oua masa pasti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1458 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014336 (s)