News Flash:

Rulada Buturuga

23 Mai 2012
3152 Vizualizari | 0 Comentarii
Rulada Buturuga
Ingrediente:

4 linguri faina
4 oua
300 g ciocolata cu lapte
4 linguri zahar
1 lingura ulei
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
2 linguri cacao
1 praf de sare
400 ml frisca lichida
esenta de vanilie
esenta de rom

Mod de preparare:

Mai intai am pregatit crema: am topit pe foc mic ciocolata impreuna cu 300 ml frisca, fara a lasa sa fiarba. Cand a fost gata, am lasat sa se raceasca. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am frecat bine pana ce zaharul s-a dizolvat. Am adaugat cacao, uleiul si bicarbonatul stins si am amestecat bine.Apoi am pus esenta de vanilie si faina in ploaie, amestecand continuu.
Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma, apoi le-am adaugat compozitiei de galbenusuri. Am amestecat cu o spatula de jos in sus, usor, pana ce s-au amestecat bine toate. Am pus compozitia intr-o tava (37 / 25 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, pe care am dat-o la cuptorul preincalzit, pentru 20 minute la 200 grade (sau pana trece testul scobitorii). Cand a fost gata, am pus blatul cu fata in jos pe un prosop umed si am rulat strans pe lungime. Am lasat rulada asa cca 15 minute.
Am revenit la crema, pe care am scos-o din frigider, am mixat-o bine, adaugand si restul de 100 ml frisca lichida si 1 esenta mica de rom. Am uns foaia cu 1/3 din crema, am rulat-o bine, i-am taiat capetele si le-am asezat pe laterale, iar cu restul de crema am ornat rulada.
Rulada Buturuga pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua zahar ulei cacao sare frisca lichida rulada buturuga
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

13970 viz    0 com
2038 viz    1 com
5175 viz    0 com
11215 viz    0 com
1643 viz    0 com
3739 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1563 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028455 (s)