News Flash:

Rubarba cu capsuni si mascarpone

18 Aprilie 2013
1561 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 linguri unt
un praf nucsoara
1/4 lingurita sare
500 ml lapte
800 ml apa
250 g rubarba tocata
160 g zahar
150 ml vin de Porto
210g otet cu bob lung
300 g capsuni feliate
1/2 lingurita vanilie (extract)
60 g mascarpone

Mod de preparare:


Amesteca capsunele feliate cu 20g zahar intr-un bol. Intr-o oala mica pune la fiert vinul si 50g zahar. Lasa-le sa fiarba timp de 7 minute la foc mare, pana cand incepe sa se ingroase. Adauga rubarba si lasa pe foc alte 7 minute. Pune apa intr-o oala si incalzesete-o la foc mic (nu o fierbe). Intr-o alta oala pune la incalzit (fara sa fierbi) laptele cu restul de zahar, sare si nucsoara.
Topeste untul intr-un ceaun si prajeste in el orezul timp de 1 minut amestecand continuu. Adauga 1 ceasca de apa calda (pregatita anterior) si gateste orezul pana cand lichidul e aproape absorbit. Repeta operatiunea pana cand termini toata apa, apoi adauga treptat cate o ceasca de lapte si amesteca pana cand este absorbit inainte sa o adaugi pe urmatoarea. In total tot procesul ar trebui sa fie gata in 30 de minute.
Adauga extractul de vanilie si dupa cateva minute indeparteaza ceaunul de pe foc. Incorporeaza si mascarpone in orez. Pune budinca in boluri mici si adauga deasupra ei cate doua linguri de sos cu rubarba si felii de capsune cu zahar.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt praf nucsoara sare rubarba tocata capsuni feliate vanilie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2346 viz    0 com
2552 viz    0 com
2159 viz    0 com
2171 viz    0 com
1497 viz    0 com
24478 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1652 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031137 (s)