News Flash:

Rosii si dovlecei umpluti - FOTO

19 Ianuarie 2012
1717 Vizualizari | 0 Comentarii
Rosii si dovlecei umpluti
Ingrediente:

300 g carne tocata de vita
un ou
o ceapa de marime mijlocie
80 g orez
o legatura patrunjel
ulei de masline
vreo 12 rosii de marime mijlocie
doi dovlecei
piper macinat
concentrat de rosii
2 linguri parmezan ras
1-2 linguri suc de lamiie
sare
   
Mod de preparare:

Curatim, spalam si taiem marunt ceapa si o calim in trei linguri de ulei, pina devine un pic aurie. Spalam si taiem marunt patrunjelul. Intr-un castron destul de incapator, punem carnea macinata, orezul spalat, oul (fara coaja, bineinteles), patrunjelul, parmezanul ras, o lingura cu virs de concentrat de rosii (din cel la cutiute sau la tub), vreo trei linguri de ulei (pentru ca e carnea doar de vita si nu are grasime), sare dupa gust, adaugam si ceapa care intre timp s-a racit sau e doar calduta si amestecam cu minuta bine de tot, ingredientele pentru umplutura.

Rosiile le spalam, stergem de apa, le taiem capacelul iar cu ajutorul unei lingurite dar cu atentie sa nu le rupem, scoatem tot miezul din ele. Dovleceii i-am spalat, taiat capetele si taiat in trei bucati mari, de la care intii am taiat o feliuta pentru capacel, iar cu ajutorul unui cutit si al linguritei, am scos tot miezul. Umplem rosii si dovleceii, ii punem intr-un vas incapator, punem rosiile si dovleceiii, adaugam doua paharute de apa, nu trebuie sa fie acoperite ci doar sa ajunga aproape de jumatatea lor, adaugam si sucul de la lamiie (eu il pun pentru ca dovleceii sint dulci si-mi place sa aiba o tenta acrisoara). m pus intii vasul acoperit cu un capac pe aragaz, ca "sa-si ia vint la fiert", apoi am bagat in cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru cca 45 de minute,  primele 25 de minute cu capac, dupa care am lasat in cuptor fara capac.
Am servit caldute, cu smintina. Reteta Rosii si dovlecei umpluti este recomandata de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Rosii_si_dovlecei_umpluti2.JPG
ceapa orez patrunjel rosii dovlecei piper parmezan
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1076 viz    0 com
2197 viz    1 com
1791 viz    0 com
3291 viz    0 com
2819 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1885 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017619 (s)