News Flash:

Rosii murate - O reteta delicioasa de la mama-soacra

1 Septembrie 2016
7600 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

3 kg rosii (sau mai multe, depinde de marimea borcanelor)
1 legatura de marar proaspat
1 legatura de patrunjel proaspat
cateva crengute de telina
150 gr usturoi
7 ardei grasi
1 buc. ardei iute
1 pahar de sare pentru muraturi
1,5 pahar zahar
2-3 frunze de dafin
cateva boabe de piper negru
1 pahar de otet de masa

Mod de preparare:

1. Spala si clateste borcanele cu apa foarte fierbinte.
2. Spala legumele si plantele aromatice.
3. Curata usturoiul.
4. Trece toate legumele (cu exceptia rosiilor) prin robotul de tocat si amesteca-le bine. Pune acum si telina, mararul si patrunjelul.
5. Imparte compozitia intre borcane.
6. Umple apoi pe trei sferturi borcanele rosii.
7. Pune la fiert 9 litri de apa cu dafinul, piperul, otetul, zaharul si sarea.
8. Dupa ce da cateva clocote, lasa marinata la racit, apoi toarn-o peste rosii.
9. Infileteaza capacele, agita usor borcanele si du-le in camara.
Dupa circa o luna le poti consuma.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

rosii murate rosii borcan muraturi iarna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

mariuta  | #1106
la 9 litri de apa se mai scrie chit sare si otet,zahar
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1769 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014141 (s)