News Flash:

Role cu nuca si bezea

2 Aprilie 2014
3165 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
400 g faina
250 g unt
20 g drojdie proaspata
100 ml lapte
3 galbenusuri
2 linguri de zahar

Pentru bezea:
3 albusuri
1 varf cutit de sare
200 g zahar
150 g nuci macinate (alune, migdale sau nuca de cocos)

Mod de preparare:

Toate ingredientele trebuie sa fie reci. Maruntim drojdia si o adaugam la lapte. Punem si galbenusurile si amestecam bine. In faina adaugam zaharul, sarea si untul taiat bucatele. Adaugam compozitia de lapte, drojdie si oua si framantam repede un aluat elastic. Pentru inceput amestecam cu mixerul si apoi cu mana.
Impartim aluatul in 4 bucati, il invelim cu folie si il bagam la frigider. Macinam nuca sau alunele ( puteti sa le prajiti inainte de  a le macina, vor avea un gust mult mai bun). Eu am folosit pentru 3/4 din aluat nuca de cocos si pentru 1/4 nuca.

Mixam albusurile bine intr-un castron imperuna cu sarea si adaugam apoi treptat zaharul. Punem bolul deasupra unei oale cu apa care fierbe (atentie sa nu atinga apa) si mixam aproximativ 15 minute pana bezeaua se intareste si devine lucioasa. Asadar, atentie ce bol alegeti sa se potriveasca cu oala.
Impartim toate ingredientele in 4 parti egale (bezeaua si nuca) sa ne fie mai usor sa le folosim. Punem o folie transparenta pe masa de lucru si intindem prima bucata de aluat de dimensiuni aproximativ 40x20cm. Ungem cu 1/4 din bezea si apoi presaram 1/4 din nuca. Rulam uor ajutandu-ne de folie.

Taiem role de aproximativ 1.5-2cm cu o forma arcuita. Daca bezeaua a fost batuta suficient pe abur atunci nu trebuie sa iasa din aluat. In cazul in care este mai moale nicio problema doar ca se vor taia mai greu. Ar trebui sa iasa cam 13-14 role dintr-o bucata de aluat.

 Punem rolele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180g C timp de 15 minute. Le scoatem pe un platou si le pudram din belsug cu zahar.

Observatii:
- Puteti sa ungeti rolele inainte de coacere cu un galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte si sa presarati fulgi de migdale.
- Atentie la forma arcuita cu care le taiati. Trebuie sa taie foarte bine, nu folositi un pahar sau farfurie.
- Ca sa le taiati mai bine, dupa fiecare, puneti putin forma in faina si apoi taiati.

Role cu nuca si bezea recomandate de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete role retete bezele retete nuca retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2798 viz    0 com
1431 viz    0 com
2575 viz    0 com
1702 viz    0 com
4162 viz    0 com
5964 viz    0 com
1669 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1685 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022565 (s)