News Flash:

Risotto cu ciuperci shiitake

22 Aprilie 2013
2522 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

28g parmezan reggiano ras
2 linguri patrunjel italienesc tocat
720 ml supa de pui
480 ml supa de vita
120 ml vin rosu
60 g ceapa frantuzeasca tocata
50 g pancetta tocata
110 g ciuperci ciuperci shiitake/cremini tocate
2 linguri ulei de masline
3 linguri unt
240 g orez carnoroli/vialone nano/ Arborio (cu bobul mic)
piper dupa gust
sare dupa gust

Moda de preparare:

Incalzeste 1 lingura ulei de masline si 1 lingura unt intr-o tigaie la foc mediu. Caleste usor pancetta tocata pana cand grasimea incepe sa se topeasca. Adauga ciupercile taiate, caleste-le si pe ele pana cand sunt usor crocante. Scoate ingredientele din tigaie si pune-le pe o farfurie.

Urmatorul pas include combinarea supei de vita cu cea de pui intr-o oala nu foarte inalta. Lasa amestecul la foc mediu pana incepe sa fiarba.

Dupa aceea trebuie sa adaugi inca 1 lingura de ulei de masline in tigaia in care ai calit pancetta si ciupercile. In grasime, pune hasmaua tocata si las-o pe foc pana se inmoaie. Adauga orezul si amesteca incontinuu, pana ce orezul devine opac. Toarna usor vinul si amesteca pana ce orezul capata o usoara culoare roz si alcoolul se evapora.

Urmatorul pas este cel mai important. Poti incepe sa adaugi supa fierbinte, cate 100ml o data, amestecand constant. Imediat ce orezul absoarbe lichidul, mai adaugi inca 100 de ml. In momentul in care mai e doar o masura de 100 de ml de supa in oala, adauga ciupercile si pancetta amestecului de orez. Cand toata supa a fost absorbita, orezul trebuie sa fie cremos.

Adauga 2 linguri de unt si branza parmigiano in amestec, avand grija sa fie incorporate in orez. Presara patrunjelul inainte sa servesti risotto-ul si asezoneaza dupa gust.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete risotto
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1840 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019738 (s)