News Flash:

Retetele lui Horia Virlan pentru Craciun. Ce pregateste pentru masa festiva

24 Decembrie 2018
824 Vizualizari | 0 Comentarii

Virlan este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari de la noi, iar secretele sale din bucatarie sunt apreciate de multe persoane pasionate de gatit. Bucatatul a impartasit o parte dintre secretele sale culinare si a oferit sfaturi pentru ca meniul de sarbatori sa nu mai reprezinte o bataie de cap pentru gospodinele care nu stiu ce sa puna pe masa oentru a multumi pe toata lumea.

Acesta a dezvaluit ca nu este un mare „fan” al porcului pentru masa de Craciun, preferand sa foloseasca carnea de curcan, o alternativa mai sanatoasa.

Tot pentru cei care nu sunt fani ai carnii de porc, maestrul propune pestele, care poate fi folosit intr-o multime de feluri pentru masa festiva.

„Din peste putem sa pregatim carnati, pateu, cu siguranta putem face friptura, putem sa si afumam pestele. Batogul este un preparat din peste afumat. Putem sa facem sarmale din peste, mai ales daca gasim un peste mai gras, cum ar fi novacul, crapul sau somnul.Putem folosi foi de varza sau de stevie, pe care le-am marinat sau congelat. Se pun la congelator abia dupa ce le oparim putin, ca sa le inmuiem textura”,a dezvaluit pentru click.ro prezentatorul emisiunilor „Mama mea gateste mai bine” si „In bucatarie cu Horia Virlan”.

Cum se gateste porcul

„Purcelusul nu se gateste asa simplu, nu il poti face tocana, trebuie bagat la cuptor. Il condimentam bine cu sare si piper si nu trebuie sa ii bagam foarte multe condimente daca stim de unde provine, il legam frumusel, codita si urechile le invelim cu folie si aluminiu ca sa nu se arda si apoi il coacem in cuptor, la o temperatura de 180 de grade. (…) Friptura de curcan fac anul asta”, a declarat Horia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

horia varlan
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1609 (s) | 25 queries | Mysql time :0.017708 (s)