News Flash:

Retete usoare cu rosii

25 August 2014
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
Suntem in perioada in care rosiile sunt mai gustoase, mai aromate si mai parfumate ca niciodata, de aceea merita sa le iei in considerare in meniurile tale zilnice si sa le exploatezi gustul in cele mai rapide, simple, dar savuroase mancaruri. Iata cateva idei de preparate in care rosiile pot oferi accentul de gust si savoare pe care-l cauti mereu in farfuria ta!

Gazpacho - supa de rosii
Supa spaniola de rosii crude, in combinatie cu alte legume si crutoane de paine, este una dintre dintre cele mai simple, dar si gustoase metode prin care poti exploata rosiile in perioada lor de varf. Te vei bucura de un gust ametitor de dulce, echilibrat de aromele impunatoare ale ardeiului gras, castravetelui, uleiului de masline sau otetului balsamic.

Salata Caprese
Rosiile se preteaza numeroaselor tipuri de salate de legume si nu numai, insa cel mai simplu si rapid mod in care poti exploata gustul lor celebra salata italieneasca Caprese. Este preparata doar din doua ingrediente - rosii si mozarella - si cateva condimente savuroase - sare, otet balsamic, ulei de masline, busuioc.

Rosii umplute
Proaspete sau coapte, rosiile umplute cu branzeturi, carne, oua, legume, sosuri, peste sau alte tipuri de ingrediente reprezinta cel mai simplu si gustos preparat de vara pe care il poti pregati familiei tale.

Rosii coapte sau fripte pe gratar
Rosiile coapte sau fripte pe gratar reprezinta cea mai simpla varianta de garnitura pentru o friptura si cel mai versatil ingredient pentru salate, paste, sosuri ori sandviciuri. Stropite cu putin ulei de masline, asezonate cu usturoi, busuioc, piper si putina sare, te vei bucura de o experienta culinara savuroasa, aproape fara niciun pic de efort.

Salsa clasica
Sosul de salsa nu trebuie sa-ti lipseasca din frigider, intrucat poate fi consumat in combinatie cu o multime de alimente: legume, carne, chipsuri, tortilla etc. Cea mai simpla, dar gustoasa salsa este preparata doar din rosii, ceapa si ardei iuti, toate coapte pe gratar.

Lasagna de vara, fara coacere
Vrei sa te bucuri de gustul italienesc al lasagnei, dar fara umplutura din carne si sosul alb, destul de calorice si laborioase, si fara sa folosesti prea multe ingrediente? Profita de sezonul rosiilor si transforma lasagna in cel mai simplu preparat pentru familia ta. Foloseste un amestec din rosii, dovlecei si vinete coapte, combinate cu parmezan ca umplutura pentru foile din paste, fierte in prealabil.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete rosii rosii unplute gazpacho salsa caprese retete incepatori
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1497 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026263 (s)