News Flash:

Retete pentru camara - Salata de ardei iuti

16 Octombrie 2012
6346 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (0.0000)
USD: 4.2560 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

500 gr castraveti cornison
500 gr ardei iuti si bulgaresti
4 cepe mijloci
otet
apa
ienibahar
boabe de piper
mustar
coriandru
zahar
sare
frunze de dafin
cimbru verde

Mod de preparare:


Ardeii, castravetii si ceapa bine spalate se taie feliute, castravetii mai subtiri, ardeii cam de jumatate de centimetru. Legumele taiate se amesteca intr-un castron si se strecoara printre ele fire de cimbru.

Puneti la fiert otetul si apa (o parte de otet la doua parti de apa), impreuna cu toate condimentele, sare (o lingura la un litru de lichid) si zahar (doua linguri la litrul de lichid). Lasati sa dea in clocot doua-trei minute si apoi lasati putin sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adaugati aspirina pisata (jumatate de aspirina la litrul de lichid).

Puneti amestecul de ardei, castraveti si ceapa in borcane si turnati deasupra solutia de apa si otet. Puneti capacele si lasati la temperatura camerei cateva zile, inainte de a muta borcanele la rece.

Pentru cei carora nu le place otetul, salata poate fi preparata in saramura. Mai exact, peste amestecul de legume din borcane puneti boabele de piper, coriandru, ienibahar si mustar si apoi turnati o saramura obtinuta din apa si o lingura de sare grunjoasa (30 de grame) la litrul de apa. Acoperiti cu farfurioare si tineti borcanele la temperatura camerei, pentru cateva zile.

Salata de ardei iuti la borcan recomandata de Bucatareli.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete conserve retete culinare retete muraturi castraveti cornison
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1581 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013566 (s)