News Flash:

Retete de Pasti

Sunt nespus de bucuroasa ca am descoperit reteta de pasca cu glazura
18 Aprilie 2017

Ingrediente: Pentru blat: 100 gr unt 100 gr zahar pudra 1 ou 1 pliculet zahar vanilat 250 ml lapte 200 gr faina 2 linguri cacao (25 gr) 1 pliculet praf de copt 1 lingurita...

85 vizite0 comentarii
Prajitura cu ciocolata - Buna de facut oricand
17 Aprilie 2017

Ingrediente: Pentru blat: 6 oua 200 gr zahar 40 ml apa 40 ml ulei 3 linguri de cacao 200 gr faina un plic de praf de copt Pentru crema: 400 gr ciocolata alba 400 ml...

7303 vizite0 comentarii
Cum sa vopsesti ouale FARA substante chimice
14 Aprilie 2017

Inainte sa le vopsesti, ouale trebuie sa fie deja fierte tari! Oua portocalii/ruginii, maro : 2 cesti de coji de ceapa galbena, 2 cesti de apa, 2 linguri de otet din vin Oua...

1507 vizite0 comentarii
Prajitura Pastelui - In 3 straturi, din 6 ingrediente
14 Aprilie 2017

Ingrediente: 4 oua , albusurile se separa de galbenusuri 150 de grame zahar Vanilie 125 grame de unt 115 grame faina 500 ml lapte Pentru decor: zahar...

6721 vizite0 comentarii
Cum sa fierbi ouale ca sa nu se sparga in oala
14 Aprilie 2017

Ti se intampla adesea ca ouale sa se sparga in momentul in care le fierbi? Ei bine, daca apelezi la aceste trucuri simple, ouale tale de Paste vor arata demential. 1. Lasa...

7202 vizite0 comentarii
Traista Lui Iisus sau Traista Domnului - Reteta pentru Vinerea Neagra
14 Aprilie 2017

Traista Lui Iisus sau Traista Domnului - Reteta pentru Vinerea Neagra Ingrediente: 500 gr faina o cana apa sare 400 gr arpacas (grau) miez nuca stafide 200 gr zahar...

2311 vizite0 comentarii
Ce fac gospodinele in Joia Mare
13 Aprilie 2017

JOIA MARE. Potrivit traditiilor, JOIA MARE este ultima zi in care se pomenesc mortii, iar femeile merg la biserica si impart colaci de post, vin, miere si fructe. JOIA MARE....

6079 vizite0 comentarii
Salata boeuf cu piept de pui - Cum se face
13 Aprilie 2017

Ingrediente: 10 cartofi potriviti 1 kg de morcovi 3 pastarnac 1/3 telina 1 ceapa 1 borcan de gogosari in otet (800 ml) 1 borcan de castraveti murati (800 ml) 2 muraturi...

3394 vizite0 comentarii
Ce trebuie sa stii inainte de a te apuca sa gatesti carnea de miel
12 Aprilie 2017

In aceasta perioada, gospodinele se intrec in a prepara cat mai multe si mai diversificate mancaruri avand ca baza carnea de miel. Bucatarii recomanda ca de Pasti, dupa o lunga...

114478 vizite0 comentarii
Cum face o moldoveanca cei mai gustosi si pufosi cozonaci cu nuca. De-acum si tu o sa-i faci la fel
12 Aprilie 2017

Proba cozonacilor poate sa le puna la grea incercare chiar si pe cele mai experimentate gospodine. In decursul anilor, acestea au invatat insa mici secrete care sa le asigure...

15597 vizite0 comentarii
Paine sub forma de floare, pentru sarbatori
12 Aprilie 2017

Ingrediente: 350 g faina alba 20 g drojdie proaspata 220 ml apa calduta 1 lingurita otet 1 lingurita sare 1 lingurita zahar 1 lingura ulei masline 1 lingura ulei de...

1040 vizite0 comentarii
Cum se face drobul de miel pentru masa de Paste! Uite secretul stiut de putine bucatarese
12 Aprilie 2017

O reteta delicioasa de drob de miel, extrem de simpla, specifica sarbatorii de Paste! Ingrediente: 1 kg maruntaie de miel – ficat, plamani, inima, rinichi, splina...

94347 vizite0 comentarii
Cremsnit - O minunatie de reteta pentru masa de Paste
11 Aprilie 2017

Ingrediente: un pachet foi crèmes 3 oua 550 ml lapte 150 g zahar 75 g faina 2 plicuri zahar vanilat esenta rom 200 ml frisca 3 linguri zahar pudra zahar pudra...

2922 vizite0 comentarii
Cea mai simpla garnitura pentru friptura de Paste
11 Aprilie 2017

Ingrediente: 1.2 kg morcovi 50 g ghimbir proaspat 3-4 linguri ulei de masline 1-2 lingurite miere 1 ardei iute uscat (eu am pus iute proaspat) sare Mod de preparare:...

2455 vizite0 comentarii
Salveaza reteta de pasca fara aluat - Se coace in Joia Mare - Ce ingredient pun gospodinele ca sa iasa foarte buna
11 Aprilie 2017

Ingrediente: 600 g branza de vaci grasa 100 g smantana 6 oua 300 g zahar 6 linguri faina 180 g unt, la temperatura camerei Citeste si Toate gospodinele raman cu gura...

395466 vizite0 comentarii
Reteta o am de la o colega de serviciu, care a facut-o deja de mai multe ori - Drob de miel in aluat fraged
11 Aprilie 2017

Ingrediente: Pentru aluat: 300 g faina 50 ml apa calda 1 ou 2 galbenusuri 50 g unt 1 praf de sare Citeste si despre Cea mai delicioasa placinta cu carne de miel...

6748 vizite0 comentarii
Fraged si pufos - Cozonac cu nuca si cacao
11 Aprilie 2017

Ingrediente: Pentru aluat: 300 g faina 2 oua 100 g unt 25 g drojdie 100 ml lapte 50 g zahar 1 varf cutit de sare Citeste si Greseala pe care o fac multe gospodine -...

3522 vizite0 comentarii
Toate gospodinele raman cu gura cascata cand vad ce usoara e reteta de pasca poloneza. O sa regreti ca nu ai preparat-o si tu pana acum
10 Aprilie 2017

Ingrediente: 75 g zahar pudra 1 ou mare 100 g unt 150 g faina 150 ml de lapte 2 linguri cacao 1 plic praf de copt 2 plicuri de zahar vanilat Pentru umplutura: 2 oua...

376885 vizite1 comentarii
Cum se face cea mai buna pasca cu branza si stafide
10 Aprilie 2017

Ingrediente: Pentru aluat: 4 galbenusuri 1/2 litru de lapte 1 kg de faina 300 grame zahar 75 grame drojdie proaspata 100 ml ulei 1 lingurita sare coaja rasa de la o...

35748 vizite0 comentarii
Trucul pe care doar moldovencele il stiu. Cum se face cozonacul trantit, ca sa iasa pufos si bun
10 Aprilie 2017

Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg faina 5 galbenusuri 300 g zahar 250 g unt sau margarina 500 ml lapte 40 g drojdie proaspata esenta de rom esenta de lamaie un praf de...

112643 vizite0 comentarii
Cea mai delicioasa placinta cu carne de miel
7 Aprilie 2017

Ingrediente: 800 g carne de miel , tocata 1 ceapa alba 1 morcov 3 ardei grasi de culori diferite 2 oua 2 linguri ulei de masline extravirgin 150 ml vin 1 legatura...

1266 vizite0 comentarii
Cea mai sanatoasa carne pentru masa de Pasti. Gateste SANATOS pentru familia ta
7 Aprilie 2017

Este timpul sa cumperi carnea pentru masa de Pasti . Te-ai intrebat vreodata care e mai sanatoasa? Noi am facut un top. Speram sa te ajute: Carnea de ied - Are calorii mai...

2571 vizite0 comentarii
Reteta pentru cel mai bun cozonac pufos cu nuca, facut in casa - Cum proceda bunica
6 Aprilie 2017

Reteta de cozonac pufos cu nuca pe care v-am pregatit-o este mai mult decat o reteta. E un prim pas pentru a readuce la viata atmosfera sarbatorilor de altadata. E mireasma...

24338 vizite0 comentarii
Reteta pentru Pasti - Pulpa de miel la tava
6 Aprilie 2017

Ingrediente: o pulpa mare de miel 5 catei de usturoi 5 linguri de ulei de masline o lingurita de boia de ardei o lingurita de rozmarin o lingurita de cimbru o lingurita...

1926 vizite1 comentarii
Reteta care trebuie incercata - Friptura de iepure cu sos de smantana
5 Aprilie 2017

Ingrediente: 1/2 iepure 1 ceapa mare 1 morcov mare sare mix de piper rozmarin 2-3 catei de usturoi 1/2 lamaie 1 pahar smantana 1/2 pahar apa/bulion Mod de preparare:...

435 vizite0 comentarii
Imi ploua in gura cand o vad. E GATA de facut in 15 minute - Salata frantuzeasca, perfecta pentru sarbatori
5 Aprilie 2017

Salatele frantuzesti se caracterizeaza printr-o structura fina si un mod de servire elegant. Fiecare strat are nuanta sa unica, iar gustul salatei este unul armonios si...

130211 vizite0 comentarii
Cum sa nu-ti murdaresti mainile cand faci oua rosii
5 Aprilie 2017

Conform traditiei populare, se vopsesc ouale pentru Paste in curand si fiecare gospodina are o misiune extrem de importanta pentru masa de duminica. In primul rand, ceea ce...

4867 vizite0 comentarii
Secretul oualor de Pasti! Orice gospodina trebuie sa il afle acum! Niciodata nu te-ai fi gandit la asa ceva
5 Aprilie 2017

Oul contine atat calciu, cat si vitamina D , necesara pentru fixarea calciului in oase. Vitamina D este sintetizata in piele prin expunerea la soa­re, in timpul iernii insa...

141861 vizite0 comentarii
Drob de miel - Gustos ca atunci cand il facea bunica
4 Aprilie 2017

Drobul de miel este nelipsit de pe mesele romanilor, de Paste . Cu totii ne amintim de drobul gustos preparat de bunicii nostri. Invata si tu cum sa-l prepari si bucura-te de...

7830 vizite0 comentarii
Retete de cozonac: Cum faci cel mai pufos si fraged cozonac de Pasti
4 Aprilie 2017

Pastele este momentul perfect pentru un cozonac pufos si gustos. Daca nu ai inca o reteta proprie, iata o idee numai buna de pus in practica. Ingrediente: Pentru aluat:...

22751 vizite0 comentarii
Chiftelute umplute cu ou - Reteta de tinut minte pentru Pasti
4 Aprilie 2017

Ingrediente: 200 g carne tocata de porc 200 g carne tocata de vita 2-3 catei de usturoi chimion , sare, piper alb si negru, paprika ½ felie de paine 24 felii...

2822 vizite0 comentarii
Secretul culorii intense de la ouale de Pasti. Cum sa le faci cat mai rosii
4 Aprilie 2017

Pe Valea Oltetului , singura zona din judetul Olt unde se mai pastreaza mestesugul incondeierii oualor de Pasti, culorile folosite traditional sunt rosu, galben si negru,...

29269 vizite0 comentarii
Sa va arat cum se face pasca cu branza dulce. In doar 9 pasi
3 Aprilie 2017

Ingrediente: 2 oua 120 g zahar 1 pachet zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie 100 g unt 100 g stafide 3-4 linguri rom 50 g nuci sau migdale tocate marunt Pentru...

2839 vizite0 comentarii
Trucul prin care supa de curcan iti va iesi foarte bine din prima
3 Aprilie 2017

Ingrediente: bucati de curcan (coaste, gat, portiune spate, pipota) 1 ceapa mare 1 morcov 1 patrunjel radacina ardei gras verde/rosu (congelat) 1 pastarnac mic ½...

1434 vizite0 comentarii
WOW - Cum sa vopsesti ouale de Pasti in culorile curcubeului
31 Martie 2017

Pregatirile pentru Paste sunt in toi, iar vopsitea oualor este una dintre cele mai importante traditii ale acestei sarbatori. Ouale nu trebuie sa aiba insa o singura culoare...

3205 vizite0 comentarii

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1734 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014023 (s)

loading...