News Flash:

Retete de Pasti

Aceasta este probabil cea mai buna marinada pentru friptura de miel. Secretul culinar al Pastelui
18 Martie 2019

Iata cum se prepara o marinada pentru carnea de miel: Ingrediente: vin alb ulei de masline usturoi (de preferat verde) menta cimbru un pic de busuioc...

1052 vizite0 comentarii
Cum sa fierbi corect ouale ca sa nu se sparga in oala
18 Martie 2019

Ti se intampla adesea ca ouale sa se sparga in momentul in care le fierbi? Ei bine, daca apelezi la aceste trucuri simple, ouale tale de Paste vor arata demential. 1. Lasa...

954 vizite0 comentarii
Prajitura Valurile Dunarii, un desert ideal pentru Paste
14 Martie 2019

Pentru a ne aminti de sezonul de vara ne-am gandit sa va prezentam prajitura Valurile Dunarii. Iata reteta acestui desert fabulos care, cu siguranta, va va incanta papilele...

878 vizite0 comentarii
Cea mai mare greseala pe care o poti face in ziua de Rusalii. Ce sunt acestea si de ce rugaciunile sunt atat de puternice in Duminica Mare
11 Martie 2019

Sarbatoarea Rusaliilor este cunoscuta ca o sarbatoare crestina, care se sarbatoreste la 50 de zile dupa Pasti si care se mai numeste si sarbatoarea Cincizecimii. In aceasta zi...

357 vizite0 comentarii
Ce ne ingrasa in timpul postului
11 Martie 2019

Postul este perioada ideala pentru a ne reaminti importanta cumpatarii, iertarii, bunatatii. Si tot Postul este momentul perfect pentru curatarea organismului: renuntarea la...

2259 vizite0 comentarii
Reteta de Paste: Miel cu ierburi aromatice
11 Martie 2019

De Paste, unul dintre preparatele obligatorii de pe masa de sarbatoare este cu siguranta friptura de miel. Iar acolo unde lipseste se poate sa fie si din vina bucatarului, care...

244 vizite0 comentarii
Cu cate kilograme te poti ingrasa de Pasti
11 Martie 2019

„Castigul” ponderal dupa Paste este de la unu pana la trei kilograme, numai masa traditionala putand ajunge la 4.000 – 5.000 de kcal, spune nutritionistul...

222 vizite0 comentarii
Rulada care va face furori de Paste. Cum se prepara aceasta rulada delicioasa cu carne si oua
11 Martie 2019

Iata o reteta de rulada cu oua fierte absolut delicioasa. Ingrediente:, sare si piper, dupa gust, 650 grame carne tocata de porc, 35 grame patrunjel, 6 oua, 15 grame...

1333 vizite0 comentarii
Am descoperit aceasta pasca fara aluat acum 5 ani, si de atunci nu exista Paste fara aceasta delicatesa pe care o adora toata familia
11 Martie 2019

Alaturi de ciorba de miel, friptura la cuptor si ouale vopsite, pasca cu branza si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Reteta pentru pasca de Paste pe care...

1561 vizite0 comentarii
Asa faci cea mai frageda friptura de miel. Multa lume nu a incercat niciodata
11 Martie 2019

Cum pregatirile de Paste au intrat pe ultima suta de metri, ne-am gandit sa-ti spunem cate ceva despre carnea de miel, preparatul traditional al acestei sarbatori la romani....

155 vizite0 comentarii
Cum sa fierbi ouale perfecte de Paste: Metoda in sapte pasi care te scapa de galbenusul gri-verzui
11 Martie 2019

Vopsitul oualor de Paste este o traditie frumoasa, dar fierberea acestora este un proces destul de enervant si complicat. Iata o metoda eficienta de a obtine ouale de Paste...

6620 vizite0 comentarii
Inaltarea Domnului - Cum vopsim ouale prin metode ecologice pentru – Idei practice
7 Mai 2018

Suntem siguri ca toate cititoarele noastre cunosc aceasta metoda de a vopsi oua in coji de ceapa, insa trebuie sa va spunem ca mai exista si alte legume in zeama carora le...

5488 vizite0 comentarii
Oua de Pasti - Cum le faci frumoase si lucioase
9 Aprilie 2018

Ingrediente: 10 oua proaspete de curte 2 pliculete de vopsea de oua 1 litru de apa 5 linguri de otet de 9 grade 1 lingurita de sare 1 lingurita de ulei...

1076 vizite0 comentarii
Drob de miel dupa reteta bunicii lui Catalin Scarlatescu. Cea mai gustoasa reteta
6 Aprilie 2018

Ingrediente: organele de la un miel: ficatul, rinichii, plamanii, inima 250 grame carne de miel 400 grame ceapa si usturoi verde 400 grame marar si patrunjel...

1158 vizite0 comentarii
Avertismentul doctorilor: "Nu consumati carne de miel daca suferiti de aceasta boala!"
6 Aprilie 2018

De Paste, aproape ca nu exista masa fara bucate din miel. Chiar daca este bogata in fier si proteine usor digerabile, carnea de miel nu este recomandata tuturor, in meniu. Vezi...

808 vizite0 comentarii
Reteta de stufat de miel
6 Aprilie 2018

Ingrediente: carne de miel 4 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de usturoi verde 1 lingurita de piper 1 lingurita de sare 1 lingurita de boia de ardei...

764 vizite0 comentarii
Cum sa prepari pasca fara aluat - Pas cu pas
6 Aprilie 2018

Ingrediente (pentru 10 persoane): 200 g zahar 6 oua 1 lingurita esenta vanilie 700 g branza de vaci 200 g unt 65% Citeste si Nutritionist Mihaela...

1255 vizite0 comentarii
Reteta de cozonac sanatos, de la un expert in nutritie. Cum sa preparati cozonac usor de digerat
6 Aprilie 2018

Traditionalul cozonac nu ar trebui consumat in cantitati foarte mari pentru ca e foarte greu digerabil. Doua felii in decursul celor trei zile de sarbatoare sunt suficiente,...

897 vizite0 comentarii
De ce se pune lamaie in ibricul in care fierb ouale? Un raspuns care te va uimi
5 Aprilie 2018

Orice gospodina se confrunta cu o problema atunci cand fierbe oua: acestea sunt, de multe ori, destul de greu de curatat. Din fericire, exista un truc foarte simplu pe care il...

1563 vizite0 comentarii
Asa se face cel mai gustos drob de Paste. Secretul stiut de putini bucatari
5 Aprilie 2018

In mod traditional, pregatindu-se pentru sarbatorile pascale, credinciosii ortodocsi jertfesc un miel ce simbolizeaza jertfa lui Hristos pentru mantuirea neamului omenesc. Din...

1800 vizite0 comentarii
Cum faci bait pentru carnea de oaie
5 Aprilie 2018

Pentru multe familii, in momentul in care zici Paste, spui si friptura de miel, traditia acestui preparat pastrandu-se pana in zilele noastre. Poate ca cei mici au strambat din...

14478 vizite0 comentarii
Cum se face vopseaua de oua naturala
5 Aprilie 2018

In apropierea sarbatorilor pascale, gospodinele trebuie sa inceapa sa pregateaca ouale pentru marea sarbatoare. Unele dintre ele prefera sa ia din comert vopseaua pentru oua....

966 vizite0 comentarii
Cum scoti mirosul de oaie din carne - Sfaturi de la un chef bucatar Nicolai Tand
5 Aprilie 2018

Mai sunt cateva zile pana cand gospodinele vor incepe maratonul de gatit pentru Paste, preparatele din carne de miel fiind cele mai recomandate pentru masa de sarbatori. Sunt...

6828 vizite0 comentarii
Foto - Modele simple pentru a orna salata boeuf de Paste
FOTO
Foto - Modele simple pentru a orna salata boeuf de Paste
5 Aprilie 2018

Salata ornata de Pasti 2018. Daca iti place sa iti impresionezi musafirii de sarbatori si ai rabdare sa ornezi salatele, iti oferim mai jos 40 de idei de ornat salatele de...

4330 vizite0 comentarii
Aceasta este probabil cea mai buna marinata pentru friptura de miel. Secretul culinar al Pastelui
5 Aprilie 2018

Masa traditionala de Paste trebuie sa contina si friptura de miel. Insa, pentru o friptura de frageda si gustoasa este nevoie de mai mult decat o bucata de carne. Ai nevoie...

3693 vizite0 comentarii
Cand si cum se vopsesc ouale de Paste! Greseala pe care multi o fac, an de an, fara sa stie
4 Aprilie 2018

Traditiile spun ca Joia Mare , cunoscuta si ca Joia Patimilor este ziua in care trebuie vopsite ouale de Paste. Aceasta este si ziua in care gospodinele termina curatenia...

1189 vizite0 comentarii
Cum faci cea mai buna marinada pentru friptura de Paste. Secretul detinut de marii bucatari
3 Aprilie 2018

Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste, se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marineaza corect carnea de miel. Atunci cand...

40395 vizite0 comentarii
Cozonac cum numai o gospodina stie sa faca - Are si nuca, si cacao, si esenta de rom
3 Aprilie 2018

Ingrediente: Pentru aluat: 600g faina alba de grau 000 1 plic drojdie uscata Dr. Oetker 2 plicuri zahar vaniliat Dr. Oetker 1 lingurita esenta de rom Dr....

2091 vizite0 comentarii
Cum faci pasca fara aluat
3 Aprilie 2018

Ingrediente: 5 oua 500 g branza de vaci 300 g de smantana 175 g de zahar 175 g de unt 4 linguri de faina 4 linguri de gris 1 lingurita esenta de...

1560 vizite0 comentarii
Cozonac alsacian - O bunatate perfecta pentru Inviere, din strainatate adusa
2 Aprilie 2018

Sarbatoreste Sfanta Zi a Invierii Domnului, motiv de bucurie si de pregatiri intense culinare cu fel de fel de bunatati prin acest cozonac alsacian . Ingrediente (1...

646 vizite0 comentarii
Video - Miel pe masa de Paste - Costita de miel in crusta de usturoi
VIDEO
Video - Miel pe masa de Paste - Costita de miel in crusta de usturoi
2 Aprilie 2018

Nu ai nevoie de mult timp pentru a prepara aceasta reteta de coaste de miel aromate cu usturoi. Le poti servi cu praz calit si vei obtine un preparat usor si delicios, numai...

2158 vizite0 comentarii
Sa nu ziceti ca nu v-am propus si o reteta de pasca fara faina
VIDEO
Sa nu ziceti ca nu v-am propus si o reteta de pasca fara faina
2 Aprilie 2018

Pentru ca sarbatorile pascale bat la usa, iti propunem o delicioasa reteta de pasca cu ciocolata, care va face deliciul invitatilor. De ce ai nevoie pentru pasca cu...

1256 vizite0 comentarii
Cum ii iese asa de bun cozonacul lui chef Catalin Scarlatescu - Cu ce se amesteca oul de uns pentru ca preparatul sa arate apetisant
29 Martie 2018

Catalin Scarlatescu este unul dintre cei mai apreciati chefi din Romania. Scarlatescu stie ca un cozonac bun depinde de calitatea fainii, de timpul dedicat framantarii, de...

7471 vizite0 comentarii
Cozonacul bunicii! Cea mai buna reteta de cozonac pe care o poti prepara
29 Martie 2018

Traditionalii cozonaci nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste . Iar daca sunt preparati in casa sunt cu mult mai gustosi decat cei din comert. Iata o reteta simpla si...

2179 vizite0 comentarii
Cum se fierb corect ouale pentru Paste? 4 pasi de urmat indeaproape
29 Martie 2018

Sa fierbi ouale pentru a le vopsi de Paste, nu este atat de simplu precum pare. Acestea sunt foarte fragile si se pot sparge cu usurinta in timpul fierberii. Iata cum eviti ca...

7919 vizite0 comentarii

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1832 (s) | 16 queries | Mysql time :0.010679 (s)