News Flash:

Retete de Pasti

Inaltarea Domnului - Cum vopsim ouale prin metode ecologice pentru – Idei practice
7 Mai 2018

Suntem siguri ca toate cititoarele noastre cunosc aceasta metoda de a vopsi oua in coji de ceapa, insa trebuie sa va spunem ca mai exista si alte legume in zeama carora le...

4772 vizite0 comentarii
Oua de Pasti - Cum le faci frumoase si lucioase
9 Aprilie 2018

Ingrediente: 10 oua proaspete de curte 2 pliculete de vopsea de oua 1 litru de apa 5 linguri de otet de 9 grade 1 lingurita de sare 1 lingurita de ulei...

682 vizite0 comentarii
Drob de miel dupa reteta bunicii lui Catalin Scarlatescu. Cea mai gustoasa reteta
6 Aprilie 2018

Ingrediente: organele de la un miel: ficatul, rinichii, plamanii, inima 250 grame carne de miel 400 grame ceapa si usturoi verde 400 grame marar si patrunjel...

790 vizite0 comentarii
Avertismentul doctorilor: "Nu consumati carne de miel daca suferiti de aceasta boala!"
6 Aprilie 2018

De Paste, aproape ca nu exista masa fara bucate din miel. Chiar daca este bogata in fier si proteine usor digerabile, carnea de miel nu este recomandata tuturor, in meniu. Vezi...

529 vizite0 comentarii
Reteta de stufat de miel
6 Aprilie 2018

Ingrediente: carne de miel 4 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de usturoi verde 1 lingurita de piper 1 lingurita de sare 1 lingurita de boia de ardei...

454 vizite0 comentarii
Cum sa prepari pasca fara aluat - Pas cu pas
6 Aprilie 2018

Ingrediente (pentru 10 persoane): 200 g zahar 6 oua 1 lingurita esenta vanilie 700 g branza de vaci 200 g unt 65% Citeste si Nutritionist Mihaela...

846 vizite0 comentarii
Reteta de cozonac sanatos, de la un expert in nutritie. Cum sa preparati cozonac usor de digerat
6 Aprilie 2018

Traditionalul cozonac nu ar trebui consumat in cantitati foarte mari pentru ca e foarte greu digerabil. Doua felii in decursul celor trei zile de sarbatoare sunt suficiente,...

535 vizite0 comentarii
De ce se pune lamaie in ibricul in care fierb ouale? Un raspuns care te va uimi
5 Aprilie 2018

Orice gospodina se confrunta cu o problema atunci cand fierbe oua: acestea sunt, de multe ori, destul de greu de curatat. Din fericire, exista un truc foarte simplu pe care il...

1244 vizite0 comentarii
Asa se face cel mai gustos drob de Paste. Secretul stiut de putini bucatari
5 Aprilie 2018

In mod traditional, pregatindu-se pentru sarbatorile pascale, credinciosii ortodocsi jertfesc un miel ce simbolizeaza jertfa lui Hristos pentru mantuirea neamului omenesc. Din...

1511 vizite0 comentarii
Cum faci bait pentru carnea de oaie
5 Aprilie 2018

Pentru multe familii, in momentul in care zici Paste, spui si friptura de miel, traditia acestui preparat pastrandu-se pana in zilele noastre. Poate ca cei mici au strambat din...

846 vizite0 comentarii
Cum se face vopseaua de oua naturala
5 Aprilie 2018

In apropierea sarbatorilor pascale, gospodinele trebuie sa inceapa sa pregateaca ouale pentru marea sarbatoare. Unele dintre ele prefera sa ia din comert vopseaua pentru oua....

649 vizite0 comentarii
Cum scoti mirosul de oaie din carne - Sfaturi de la un chef bucatar Nicolai Tand
5 Aprilie 2018

Mai sunt cateva zile pana cand gospodinele vor incepe maratonul de gatit pentru Paste, preparatele din carne de miel fiind cele mai recomandate pentru masa de sarbatori. Sunt...

3783 vizite0 comentarii
Foto - Modele simple pentru a orna salata boeuf de Paste
FOTO
Foto - Modele simple pentru a orna salata boeuf de Paste
5 Aprilie 2018

Salata ornata de Pasti 2018. Daca iti place sa iti impresionezi musafirii de sarbatori si ai rabdare sa ornezi salatele, iti oferim mai jos 40 de idei de ornat salatele de...

1884 vizite0 comentarii
Aceasta este probabil cea mai buna marinata pentru friptura de miel. Secretul culinar al Pastelui
5 Aprilie 2018

Masa traditionala de Paste trebuie sa contina si friptura de miel. Insa, pentru o friptura de frageda si gustoasa este nevoie de mai mult decat o bucata de carne. Ai nevoie...

3063 vizite0 comentarii
Cand si cum se vopsesc ouale de Paste! Greseala pe care multi o fac, an de an, fara sa stie
4 Aprilie 2018

Traditiile spun ca Joia Mare , cunoscuta si ca Joia Patimilor este ziua in care trebuie vopsite ouale de Paste. Aceasta este si ziua in care gospodinele termina curatenia...

859 vizite0 comentarii
Cum faci cea mai buna marinada pentru friptura de Paste. Secretul detinut de marii bucatari
3 Aprilie 2018

Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste, se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marineaza corect carnea de miel. Atunci cand...

37220 vizite0 comentarii
Cozonac cum numai o gospodina stie sa faca - Are si nuca, si cacao, si esenta de rom
3 Aprilie 2018

Ingrediente: Pentru aluat: 600g faina alba de grau 000 1 plic drojdie uscata Dr. Oetker 2 plicuri zahar vaniliat Dr. Oetker 1 lingurita esenta de rom Dr....

1660 vizite0 comentarii
Cum faci pasca fara aluat
3 Aprilie 2018

Ingrediente: 5 oua 500 g branza de vaci 300 g de smantana 175 g de zahar 175 g de unt 4 linguri de faina 4 linguri de gris 1 lingurita esenta de...

1146 vizite0 comentarii
Cozonac alsacian - O bunatate perfecta pentru Inviere, din strainatate adusa
2 Aprilie 2018

Sarbatoreste Sfanta Zi a Invierii Domnului, motiv de bucurie si de pregatiri intense culinare cu fel de fel de bunatati prin acest cozonac alsacian . Ingrediente (1...

456 vizite0 comentarii
Video - Miel pe masa de Paste - Costita de miel in crusta de usturoi
VIDEO
Video - Miel pe masa de Paste - Costita de miel in crusta de usturoi
2 Aprilie 2018

Nu ai nevoie de mult timp pentru a prepara aceasta reteta de coaste de miel aromate cu usturoi. Le poti servi cu praz calit si vei obtine un preparat usor si delicios, numai...

1893 vizite0 comentarii
Sa nu ziceti ca nu v-am propus si o reteta de pasca fara faina
VIDEO
Sa nu ziceti ca nu v-am propus si o reteta de pasca fara faina
2 Aprilie 2018

Pentru ca sarbatorile pascale bat la usa, iti propunem o delicioasa reteta de pasca cu ciocolata, care va face deliciul invitatilor. De ce ai nevoie pentru pasca cu...

1061 vizite0 comentarii
Cum ii iese asa de bun cozonacul lui chef Catalin Scarlatescu - Cu ce se amesteca oul de uns pentru ca preparatul sa arate apetisant
29 Martie 2018

Catalin Scarlatescu este unul dintre cei mai apreciati chefi din Romania. Scarlatescu stie ca un cozonac bun depinde de calitatea fainii, de timpul dedicat framantarii, de...

5747 vizite0 comentarii
Cozonacul bunicii! Cea mai buna reteta de cozonac pe care o poti prepara
29 Martie 2018

Traditionalii cozonaci nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste . Iar daca sunt preparati in casa sunt cu mult mai gustosi decat cei din comert. Iata o reteta simpla si...

1713 vizite0 comentarii
Cum se fierb corect ouale pentru Paste? 4 pasi de urmat indeaproape
29 Martie 2018

Sa fierbi ouale pentru a le vopsi de Paste, nu este atat de simplu precum pare. Acestea sunt foarte fragile si se pot sparge cu usurinta in timpul fierberii. Iata cum eviti ca...

7551 vizite0 comentarii
Pasca dulce si parfumata - Cum faci pasca cu branza dulce si stafide
29 Martie 2018

Ingrediente: 600g faina de grau 000 1 plic drojdie uscata Dr. Oetker 1 plic zahar vaniliat Dr. Oetker 1 plic aroma naturala de vanilie Bourbon Dr. Oetker...

1613 vizite0 comentarii
Ai incercat vreodata sa faci o reteta de pasca cu ciocolata? Este una din cele mai dulci si ingenioase delicii pentru masa de Paste
28 Martie 2018

Inainte de a afla care sunt ingredientele necesare pentru reteta de pasca cu ciocolata, trebuie sa tii cont ca timpul de preparare este de aproximativ 90 de minute. Timpul de...

490 vizite0 comentarii
Bunatate pentru masa de Paste - Reteta de cozonac a lui chef Catalin Scarlatescu
26 Martie 2018

Nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, cozonacul nu este, totusi, cel mai simplu desert de preparat. Reteta lui Chef Catalin Scarlatescu iti va fi de ajutor daca...

26124 vizite0 comentarii
Friptura de miel preparata la ceaun, o mancare traditionala romaneasca pregatita de Paste
21 Martie 2018

Friptura de miel la ceaun cu 3 arome, asemanatoare la gust si aroma cu friptura de miel la cuptor, friptura de miel preparata la ceaun in stil ciobanesc ca la stana de oi, este...

1461 vizite1 comentarii
Pasca frumoasa, foarte gustoasa si aromata, cu textura moale si pufoasa
21 Martie 2018

Pastele este una dintre cele mai importante si frumoase sarbatori.  Aceasta pasca spectaculoasa va atrage toate privirile! Ingrediente: Pentru aluat: 500...

2971 vizite0 comentarii
Rulada care o sa faca furori de Pasti - Rulada cu carne si oua fierte
20 Martie 2018

Iata o reteta de rulada cu oua fierte absolut delicioasa. Ingrediente: sare si piper, dupa gust 650 grame carne tocata de porc 35 grame patrunjel 6 oua...

24560 vizite0 comentarii
De ce sa iti otravesti familia cu vopsea chimica? Uite cum poti vopsi ouale de Pasti fara chimicale
20 Martie 2018

Vezi aici cum sa vopsesti ouale natural! Foloseste ce ai la indemana. Oua vopsite: roz deschis – suc de sfecla . In loc sa fierbeti ouale in sucul de sfecla, le...

9690 vizite0 comentarii
Drob de miel - Aperitiv traditional de Paste
19 Martie 2018

Drobul de miel este nelipsit de pe mesele romanilor, de Paste. Cu totii ne amintim de drobul gustos preparat de bunicii nostri. Invata si tu cum sa-l prepari si bucura-te de...

1050 vizite0 comentarii
Pe masa de Paste - Placinta cu carne de miel
19 Martie 2018

Iti plac placintele? Atunci terbuie sa incerci o placinta cu carne de miel , pentru masa de Paste. Este usor de preparat si extrem de gustoasa. Toata familia o va adora....

392 vizite0 comentarii
Pentru masa festiva - Tort cu fructe si crema de unt
14 Martie 2018

Ingrediente: Pentru blat: 6 oua 10 linguri de zahar 4 linguri apa 6 linguri ulei 20g cacao neagra Dr. Oetker 8 linguri faina 1 varf de cutit praf...

480 vizite0 comentarii
Pentru masa de Paste - Drob de pui cu ficat si inimioare
14 Martie 2018

Pentru prepararea unui drob delicios pentru masa de Paste pentru cei care nu prefera carnea de miel vom prepara un drob de pui cu ficatei si organe de pui, adica inimioare si...

2689 vizite0 comentarii

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1852 (s) | 18 queries | Mysql time :0.012146 (s)