News Flash:

Retete cu specific libanez

12 Noiembrie 2014
1991 Vizualizari | 1 Comentarii
tabule
Extrem de variata si complexa, bucataria libaneza este una din cele mai proaspete si sanatoase din intreaga lume. Libanul, ca si alte tari din zona mediteraneana, promoveaza un stil alimentar echilibrat, ghidat dupa anotimpuri si bine aromat. Descopera zece preparate pe care sa le comanzi la urmatoarea iesire la un restaurant cu specific libanez.

Daca la urmatoarea iesire in oras vrei sa incerci tot ce e mai bun din bucataria de la malul estic al Marii Mediterane, iti spunem doar atat: ai de unde alege. Iata care sunt recomandarile restaurantului Four Seasons, unul din cele mai vechi si mai bune restaurante cu specific libanez din Bucuresti.

1. HUMUS – traditionala crema de naut, nelipsita de pe masa libanezilor. Secretul sta in echilibrul intre tahina (pasta de susan), usturoi si lamaie.

2. FALAFEL – chiftelutele vegetariene din naut, un preparat dificil de realizat, in ciuda aparentelor, perfect pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post, foarte hranitor si satios.

3. MOUTABAL – vinetele cu pasta de susan si lamaie, au un gust surprinzator ce te cucereste de la prima degustare. Boabele de rodie proaspata aruncate deasupra le completeaza cu succes.

4. SHANCLISH - specialitate din branza picanta, aromata cu zatar (cimbru libanez), asezonata cu putin patrunjel, ceapa si rosii.

5. TABOULEH – salata vedeta cu mult patrunjel, burgul (grau macinat) muiat in lamaie, putina ceapa si rosii, izvor de vitamina C si responsabil pentru senzatia placuta a unei mese usoare chiar daca a stat alaturi de carne de orice fel la gratar si de alte mezze copioase.

6. PUI CU CARDAMOUN – feliute mici de pui prajite cu ardei gras in care se sparg „semintele dragostei”, cardamounul, cunoscut pentru proprietatile lui afrodisiace.

7. RASASFOUR DE VITA – cubulete de carne de vita tinute in prealabil la marinat intr-un sos al carui secret e pastrat cu sfintenie, tras la tigaie impreuna cu fasii julienne de ceapa, stropit din abundenta cu sos de rodii.

8. NOAPTE DE BEIRUT – crema de lapte parfumata de esente de flori de portocali, acoperita de banane inmuiate in miere peste care se cerne un nor de nuca si fistic, merge insotita de orice fruct preferat.

9. MAKANEK – carnaciori din oaie si vita, cu aroma unica preparati dupa retete traditionale din cartierul armenesc din Beirut. Pot fi trasi la tigaie cu sos de lamaie sau cu sos de rodii, sau pot fi rumeniti la gratar.

10. PUI FOUR SEASONS – pui taiat julienne, tavalit prin faina si tras la tigaie in sos de lamaie, stropit cu usturoi si coriandru.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete libaneze humus falafel retete culinar restaurante ghid culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1667 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026499 (s)