News Flash:

Retete cu paste

22 Mai 2012
9501 Vizualizari | 0 Comentarii
Paste
Pastele fac parte dintre alimentele preferate de copii. Sunt controversate pentru ca se afla pe lista mancarurilor despre care ni se spune ca ingrasa, dar in egala masura pastele vin cu aportul lor de carbohidrati complecsi ce sunt necesari dezvoltarii creierului copiilor, mai ales daca le combinam inteligent cu alte alimente benefice.
Iata mai jos 5 retete delicioase si usor de preparat pe care le puteti pregati copilasilor vostri.

1. Spaghete cu ton

Ce ne trebuie: 3-4 catei de usturoi, o cutie de ton, 300 gsuc de rosii, patrunjel, 1 pachet spaghete

Cum se prepara: Se caleste usturoiul in uleiul de ton. Se adauga tonul, sucul de rosii, sare, piper, patrunjelul tocat. Se mai fierbe cateva minute. Se fierb spaghetele si se servesc fierbinti cu sos deasupra.

2. Spaghete cu sos bolognez

Ce ne trebuie: 4 linguri de ulei, 1 ceapa tocata, 2 catei de usturoi pisati, 1 morcov taiat bucatele, 100 gfelii de sunca tocata marunt, 450 gcarne tocata vita, 150 ml vin rosu, 2 linguri pasta de tomate, 300 grosii din conserva

Cum se prepara:

Se calesc ceapa si usturoiul intr-o tigaie timp de 3-4 minute. Se adauga morcovul, sunca si se calesc 5 minute. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana se rumeneste. Se adauga vinul, pasta de tomate si rosiile, se asezoneaza. Se lasa totul la fiert si dupa primul clocot se amesteca si se fierbe la foc mic timp de 1 ora si 45 minute. Se serveste cu spaghetele fierbinti.

 3. Fundite cu sos bechamel.

Ce ne trebuie: 50 gunt, 50 gfaina, 600 ml lapte, usturoi, sare, patrunjel verde tocat

Cum se prepara: Se topeste untul, se incorporeaza faina si se lasa un minut. Se ia tigaia de pe foc si se adauga laptele, amestecand bine cu telul. Se pune din nou tigaia pe foc si se lasa 6-8 minute, amestecand continuu, pana ce sosul se ingroasa. Se adauga ustuoiul pisat, patrunjelul, sarea, piperul si se mai lasa putin pe foc. Se serveste cu fundite.

 4. Spaghete cu sos napolitan

Ce ne trebuie:3 linguri ulei, 1 ceapa tocata marunt, 2 catei de usturoi pisati, 1 tija telina verde tocata marunt, 400 grosii conserva tocate, 2 linguri bulion, 1 lingurita zahar

Cum se prepara: Se calesc ceapa, usturoiul si telina in uleiul incins timp de 3-4 minute. Se adauga rosiile, bulionul, zaharul. Se acopera dupa ce a dat in clocot si se fierbe la foc mic o ora.

 5. Panglici cu sos pesto

Ce ne trebuie:50 gfrunze de patrunjel / busuioc, 5 catei de usturoi, 25 g muguri de brad, 100 gcascaval ras, 175 gulei, sare

Cum se prepara: Se pune intr-un mixer patrunjelul, usturoiul, mugurii de brad, cascavalul si 3 linguri ulei. Se adauga sare si piper. Se amesteca pana se formeaza un piure omogen. Se micsoreaza viteza mixerului apoi se adauga treptat uleiul ramas.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1734 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033252 (s)