News Flash:

Retete cu paine veche

23 Aprilie 2014
2121 Vizualizari | 0 Comentarii
De cele mai multe ori ajunge sa fie aruncata la cos, dar noi iti spunem ca nu trebuie sa mai faci risipa. Pe langa crutoane sau pesmet o poti folosi si in multe feluri de mancare suprinzaotor de gustoase.

E imposibil sa nu te fi lovit macar o data de aceasta dilema: ce sa fac cu painea veche si tare? Si de cele mai multe ori raspunsul a fost sa o arunci si sa cumperi alta. Spune stop risipei! Orice felie sau bucata de paine mai tare se poate transforma in ceva delicios.

1. Cel mai rapid si simplu remediu pentru feliile care au pierdut din aspect si textura este sa le macini si sa le transformi in pesmet pe care il poti folosi intr-o multime de retete: de la chiftelute din carne si legume pana la sosuri, preparate pane, legume sau paste la cuptor.

2. O alta varianta este sa faci crutoane crocante bune pentru supe fierbinti. Le poti face simple sau tavalite prin ulei de masline, ierburi aromatice si condimente.

3. Poti sa transformi feliile vechi de paine in cea mai gustoasa budinca. Incearca o budinca de paine cu unt.

4. Pregateste cea mai gustoasa si satioasa salata de vara cu rosii. Se numeste Panzanella si vine din Toscana.

5. Pregateste o budinca pentru cina cu bucatele de paine, spanac, oua si branzeturi.

6. Sau pregateste o prajitura cu mere in care aluatul este inlocuit cu felii de paine alba inmuiate in unt.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete paine paine veche budinca paine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1642 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023323 (s)