News Flash:

Reteta vegana de sarmale

20 Iunie 2014
3667 Vizualizari | 1 Comentarii
Pare o reteta complicata, insa nu este deloc asa! In schimb, sarmanele vegane necesita un timp mai mare de preparare, insa rezultatul final merita orice sacrificiu.

Ingrediente:

una sau doua verze murate
200 gr orez
500 gr ciuperci
o radacina de telina de marime potrivita
3 cepe
o legatura de cimbru
o legatura de patrunjel
100 gr faina de arahide (sau de caju, de seminte de dovleac; puteti alege orice fel de fruct oleaginos/seminte va place pe care sa-l macinati in rasnita)

Mod de preparare:

Ceapa, ciupercile, morcovii si telina se toaca marunt si se calesc intr-o tigaie in care am incins, in prealabil, putin ulei de masline. Din cand in cand se adauga apa, asa incat legumele sa nu se arda si sa se inabuse. Atunci cand s-au inmuiat si au capatat o culoare aurie, legumele se potrivesc de sare si piper si se amesteca impreuna cu patrunjelul si cimbrul tocate marunt. Ulterior, se adauga si orezul si faina din seminte/nuci. Atentie: orezul nu trebuie fiert! Mai apoi, alegeti cate o foaie de varza murata in centrul careia puneti amestecul de legume si impaturiti sarmalele, ruland cu atentie foaia de varza, asa incat compozitia sa nu iasa in timpul fierberii. Asezati sarmalele intr-o oala, iar la final adaugati o cana cu apa amestecata cu 250 ml de sos de rosii (bulion) si crengute de cimbru. Coaceti in cuptor pentru maxim doua ore sau, mai verificati din cand in cand si daca vi se pare orezul din interiorul sarmalelor fiert, puteti opri cuptorul!

sursa: femeia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sarmale vegane retete sarmale raw-vegan sarmale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1755 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021972 (s)