News Flash:

Reteta vegana: ciocolata alba cu aroma de vanilie si lamaie

15 Ianuarie 2013
1838 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g unt de cacao
5 linguri sirop de agave
4 bucati pastai vanilie
1 bucata coaja de lamaie
sare de Himalaya dupa gust

Mod de preparare:

Untul se incalzeste in deshidrator, sau in bain-marie, la 40 de grade, pana devine lichid. Pregatim formele de silicon in care o sa turnam ciocolata fluida, le ungem cu putin ulei de migdale sau avocado si stergem surplusul cu un servet. Intr-un castron de sticla punem toate ingredientele si le amestecam pana la omogenizare. Se toarna in forme si se da la rece. Eu am lasat-o la temperatura camerei si a rezultat o frumoasa ciocolata bicolora.

Potrivit regawveganjoy, Se stie ca ciocolata este unul dintre cei mai puternici stimulatori ai activita?ii sexuale, datorita prezentei a doua elemente chimice esentiale. Primul este triptofanul - direct implicat în procesul de excitatie a persoanei si care joaca un rol important in productia de serotonina, (un neurotransmitator anti-stres care reduce anxietatea si ne sporeste rezistenta la stres) si al doilea este- feniletilamina, care este produsa de organism când persoana este îndragostita (si care joaca un rol important in cresterea puterii de concentrare si a starii de constiinta, creand o viziunea pozitiva asupra vietii). Un alt lucru foarte interesant este ca anandamidele se leaga de aceiasi receptori cerebrali ca si canabisul... iar boabele de cacao sunt singura sursa naturala cunoscuta de anandamida.

Ciocolata cruda este un superaliment bogat in vitamine, minerale si antioxidanti (cei mai multi din tot regnul vegetal, astfel ca ea are de doua ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu si de trei ori mai multi decat ceaiul verde, fiind foarte stabili si usor de preluat de organismul uman, ajungand la celulele in timp foarte scurt).
Boabele crude de cacao au proprietati antiimbatranire si antinflamatorii. Nu au continut de zahar, insa sunt o sursa excelenta de proteine, grasimi, carbohidrati, fibre, fier, calciu, sulf, zinc, cupru, potasiu, foarte mult magneziu, vitaminele B, C si E. Indicatiile ei terapeutice sunt multiple si gasiti aici cel putin 10 motive pentru care o sa vreti sa o consumati .

In aceasta reteta am folosit inca un ingredient "regal"- vanilia. Originara din Mexic, vanilia este cunoscuta inca din Antichitate, iar aztecii o foloseau ca si ingredient la prepararea unei bauturi adresata regilor.
In urma cercetarilor s-a demonstrat ca vanilia este un bun afrodisiac, indeparteaza stresul, actioneaza benefic asupra inimii, este un bun aliat impotriva infectiilor, intareste sistemul imunitar, ajuta la arderea caloriilor favorizand astfel pierderea kilogramelor in plus, iar aroma vaniliei are un puternic efect antidepresiv. Are un rol important în întarirea capacitatii de aparare a organismului împotriva micozelor.

Se pare ca asupra mea si-au pus amprenta cursurile de nutritie pe care le urmez si am devenit mult mai receptiva la compozitia si proprietatile ingredientelor pe care le folosesc, lucru care se reflecta in ultimele mele postari. Sper sa va placa aceasta noua abordare. Sunt uluita, clipa de clipa, de miracolul care il reprezinta Natura si bogatia pe care ne-o ofera si cat de ignorant si distructiv a devenit sistemul alimentar actual.

Ciocolata alba cu aroma de vanilie si lamaie recomandata de rawveganjoy.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pastai vanilie ciocolata fluida ciocolata cruda nutritie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1586 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026269 (s)