News Flash:

Reteta veche de 100 de ani: Placinta cu branza, un desert traditional ca la bunica acasa

12 Iunie 2017
4201 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg faina
3 oua
60 gr unt
sare
apa calduta

Pentru umplutura:
500 gr branza
300 gr zahar
6 oua
sare
coaja de lamaie rasa

Mod de preparare:

Se cerne faina, se face cuib si se sparg ouale, se pune untul, apoi apa calduta cu sare, apoi se framanta pana ce se face basici, se imparte coca in 20-30 de bucati, dupa marimea tavii, se rotunjeste, se pun pe o planseta presarata cu faina ungandu-se cu unt, se acopera cu un vas cald, se lasa sa se odihneasca 20 de minute. Se unge tava cu unt si se intinde cate o foaie deasupra tavii, stropind-o cu unt pe fiecare.

La jumatatea foilor se asaza branza preparata astfel: se da branza prin sita, se sparg ouale, se pune cantitatea de zahar, razatura de lamaie si sare. Se amesteca bine, se intinde deasupra bulele ramase, se cresteaza marginea cu furculita, se da la foc potrivit timp de o ora.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina branza unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1570 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020666 (s)