News Flash:

Reteta usoara de tiramisu

29 Noiembrie 2013
6348 Vizualizari | 1 Comentarii
In ciuda faptului ca se bucura de o popularitate enorma in intreaga lume, desertul numarul 1 al italienilor, tiramisu, nu are o istorie prea lunga. Ingredientele sunt destul de recente - piscoturile Savoiardi au aparut in secolul 19 pentru a celebra vizita facuta de un rege francez ducelui de Savoy. Branza Mascarpone dateaza din secolul 17, insa nu exista documente care sa confirme acest lucru.  In orice caz, succesul unui tiramisu consta in calitatea acestor doua ingrediente.

Foarte multi bucatari sau patiseri gresesc tocmai din aceasta cauza – pentru ca folosesc mascarpone de o calitate inferioara sau pentru ca il inlocuiesc cu alte ingrediente, precum ricotta.

Ingrediente:

cacao
sare
piscoturi Savoiardi
50g cafea
80g vin Marsala
100g zahar
220g oua
500g mascarpone

Mod de preparare:

Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu zaharul. Bate albusurile cu putina sare. Amesteca branza mascarpone cu galbenusurile. Incorporeaza albusurile spuma in crema de mascarpone. Amesteca vinul Marsala cu cafeaua. Inmoaie piscoturile in amestecul de vin cu cafea si aranjeaza-le pe un platou. Alterneaza straturile de crema de Mascarpone cu straturile de piscoturi. Deasupra, mai pune un strat de crema de mascarpone. Presara cacao deasupra si pune totul la frigider. Serveste la o temperatura de 6 - 8 grade Celsius.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1137 viz    0 com
1630 viz    0 com
1150 viz    0 com
902 viz    0 com
1675 viz    0 com
1456 viz    0 com

Comentarii (1)

preda  | #272
cum cantaresc 220 gr.oua ? astept raspuns
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1650 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025425 (s)