News Flash:

Reteta usoara de ratatouille

12 Septembrie 2014
2902 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 ardei galben
1 kg dovlecei
1 ardei rosu
3 gr cimbru
100 ml ulei de masline
1 lingura piure de ansoa
3 gr busuioc
1 kg rosii
1 legatura patrunjel
1 doza sofran
4 catei de usturoi
4 cepe mari
1 ardei verde
1 kg vinete
3 gr foi de dafin
piper
sare

Mod de preparare:

Poate fi savurat cald sau rece, ca fel principal, ca garnitura pentru o carne, orez, sau peste sau chiar in omleta. Va fi mai bun reincalzit. Secretul unui bun ratatoille consta in prjirea separata a tuturor legumelor inainte de a fi gatite impreuna cu ceapa si rosiile.

Preparati mai intai de toate legumele:
- taiati ceapa si ardeii in cubulete de 0.5 cm
- taiati vinetele si dovleceii in cubulete mari de 1 cm
- puneti rosiile in apa clocotita timp de 30 de secunde - minut, puneti-le imediat in apa rece si apoi decojiti-le.

Folositi o cocotte mare din fonta. Turnati ulei de masline si o lingura de supa de anchois si puneti ceapa la prajit. Adaugati putin cimbru. Folositi o lingura de lemn pentru a amesteca.

Imediat cand ceapa a inceput sa se prajeasca, captand o culoare galbena, se adauga rosiile decojite si zdrobite, foile de dafin, busuioc, filamentele sofran si putin zahar pentru a taia aciditatea rosiilor.

In acest timp, intr-un alt recipient prajiti pe rand legumele fara a se colora, in urmatoarea ordine:
10 minute ardeii, 10 minute vinetele, 5 minute dovleceii. Sarati si piperati. Pentru a amesteca folositi o lingura de lemn, iar pentru a scoate legumele folositi o paleta.

Dupa ce ati prajit de exemplu ardeii, ii scoateti cu o paleta si ii adaugati in cocotte cu ceapa si rosiile, s.a.m.d cu celelalte legume ramase. Adaugati la sfarsitul etapei de gatire patrunjel taiat fin si daca e nevoie adaugati sare si piper.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ratatouille retete usoare ghiveci legume retete toamna culinar retete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1620 viz    0 com
1662 viz    0 com
2557 viz    0 com
15898 viz    0 com
3580 viz    0 com
2336 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1601 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013597 (s)