News Flash:

Reteta usoara de churros

8 Septembrie 2014
1678 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 cana faina
1 cana de apa
1/2 lingurita extract de vanilie
2 linguri zahar brun
1/3 cana unt
1/2 lingurita sare
3 oua
1/2 cana zahar
1 lingurita scortisoara macinata
un varf de cutit de piper cayenne
ulei vegetal (pentru prajire)

Mod de preparare:

Amesteca intr-o oala apa, untul, zaharul brun si sarea si pune-le pe aragaz, la foc mediu. Adauga toata faina odata, amestecand viguros cu o lingura de lemn, pana cand se formeaza un aluat tare care se dezlipeste de marginile oalei. Opreste focul si incorporeaza, pe rand, fiecare ou. Aromatizeaza aluatul cu extractul de vanilie.

Pune o tigaie inalta cu mult ulei la incins. Intre timp, toarna aluatul intr-un pos sau punga. Incepe sa pui la prajit gogosi mici si lunguiete cu coltul pungii sau cu posul, insa numai dupa ce uleiul este foarte bine incins. Churros sunt gata imediat, in maxim doua minute, insa este important sa fie prajite in baie de ulei incins. Scoate-le pe servetele de hartie dupa ce devin usor aramii, pentru a indeparta excesul de grasime. Tavaleste-le imediat printr-un amestec aromat de scortisoara cu zahar.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

churros retete usoare retete internationale culinar retete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1559 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022227 (s)