News Flash:

Reteta traditionala moldoveneasca de poale-n brau! Gusta acum niste branzoaice bine rumenite

2 August 2016
40272 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
800 gr faina
300 ml lapte
100 ml ulei
4 galbenusuri
25 gr zahar tos
3 plicuri zahar vanilat
100 gr smantana
1 varf lingurita sare
1 plic drojdie uscata

Pentru umplutura:
100 gr smantana
500 gr branza dulce de vaci
2-3 linguri gris
1 ou
4 pliculete zahar vanilat
10 linguri zahar tos
coaja de la o lamaie rasa

Mod de preparare:

Aluat:
Punem intr-un bol 100 ml lapte, 1 lingura de zahar, drojdia uscata si 2 linguri faina (din cantitatile pregatite pentru aluat). Amestecam totul, aruncam faina ploaie peste maia, si lasam la dospit timp de 5-10 minute.

In alt bol, punem 4 galbenusuri si le frecam cu zaharul tos. Intr-un castron mai mare, punem restul de faina, sarea, zaharul vanilat, smantana, ouale frecate cu zaharul tos, maiaua care am lasat-o la crescut, laptele care a ramas si uleiul. Amestecam totul si framantam un aluat elastic pe care il lasam la dospit 40 minute.

Intr-un bol incapator, punem branza dulce de vaci, smantana, zaharul tos, zaharul vanilat, coaja de lamaie si 1 ou. Amestecam toate ingredientele cu 2-3 linguri de gris, pana la omogenizare.
Dupa ce s-a dospit aluatul, il intindem pe masa presarata cu putina faina intr-o patura cu grosimea de 0,5 cm, si incepem sa il taiem in patratele de 10x10. Pe fiecare patratel punem cate o lingura de umplutura si apoi adunam colturile patratelului spre interior petrecandu-le cat se poate unul peste altul.
Punem fiecare branzoaica astfel formata in tava unsa si tapetata cu faina, dupa care introducem tava la cuptor pentru 40 minute, pana cand aceasta capata o crusta rumenita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

placinte moldova poale-n brau branzoaice aluat placinta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1779 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025273 (s)