News Flash:

Reteta traditionala de paine - Cum se face painea de casa cu usturoi

13 Octombrie 2016
7486 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina de grau
150 ml de lapte
2 lingurite de zahar pudra
30 gr drojdie
putina sare
50 ml de ulei de gatit
putin ulei
3 catei de usturoi

Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia in putin lapte caldut.
2. Zdrobeste usturoiul.
3. Cerne faina, fa o gaura in mijloc si pune drojdia. Omogenizeaza.
4. Adauga pe parcurs restul ingredientelor.
5. Dupa ce ai framantat aluatul cateva minute, acopera-l si lasa-l intr-un loc caldut, pentru a-si dubla volumul.
6. Pune-l pe masa si trece de cateva ori cu sucitorul peste el.
7. Impatureste foaia de aluat obtinuta si pune-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tai-o usor cu un cutit (cresteaza-i suprafata).
8. Acopera aluatul integral cu hartie de copt (cel mai bine e sa folosesti o bucata mare pentru tapetarea tavii, astfel incat ce ramane sa fie folosit pentru a acoperi aluatul).
9. Deasupra painii pune un vas micut, plin cu apa.
10. Baga tava in cuptorul incins la 210 grade Celsius, pentru aproximativ 50 de minute sau pana cand vezi ca painea s-a rumenit frumos. Cu 25 de minute inainte de a scoate tava, desfa hartia, pulverizeaza putina apa pe suprafata painii, apoi bag-o inapoi (fara a o mai inveli).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat paine paine usturoi retete paine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1617 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022134 (s)