News Flash:

Reteta traditionala de langosi cu branza

14 Iunie 2018
1322 Vizualizari | 0 Comentarii

INGREDIENTE – 250 g faina, 150 ml apa calduta, 1/2 bucata cub de drojdie proaspata, 1 praf sare, 2 linguri zahar, 2 cani ulei, pentru umplutura – 200 g branza sarata sau alte umpluturi la alegere

Langosi – Mod de preparare: Invata cum sa faci aceste delicioase gogosi umplute cu branza, cunoscute sub numele de langosi. Le poti umple si cu gem de capsuni, crema de ciocolata, fructe, branza dulce si stafide, cubulete de sunca etc. Vezi cum se fac langosile.

Dizolva intr-un castron drojdia si se amesteca cu apa calduta, sare si zahar. Adauga faina si se framanta bine. Pune aluatul framantat intr-un vas uns cu ulei, acopera cu o carpa. Lasa la cald, ferit de curent, sa creasca, circa 30 de minute. Pune ulei la incins intr-o tigaie si desfa cu o lingura, sau cu mana, bucati de aluat crescut.

Se aplatizeaza (turtesc) bucatile de aluat si, daca nu le vrei simple, pune umplutura (de branza, branza cu verdeturi, stafide, fructe, gem etc.). Lipeste marginile, ca intr-un plic si pune in uleiul incins, la prajit, circa 2 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. Se scot langosile pe prosoape de hartie si se lasa la scurs. Pudreaza cu zahar sau scortisoara, dupa gust. Se servesc calde.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1579 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013365 (s)