News Flash:

Reteta traditionala de la noi - Mamaliga cu cas de oaie si ou prajit

2 August 2017
1733 Vizualizari | 0 Comentarii
Cine a fost la munte a mancat cu siguranta tochitura, jumari, carnati, mamaliga cu branza si iaurt, bulz sau urs de mamaliga, taci si inghite, oua de casa prajite, balmos sau alte retete traditionale care merg de minune combinate cu multa miscare si binenteles aer curat de munte care vrei nu vrei iti face pofta de mancare. Am vazut multi straini care vin periodic in Romania mai ales la munte sa manance multa mancare traditionala romaneasca, preparate romanesti gustoase si sanatoase cum numai la noi gasesti.

Mamaliga se prepara foarte simplu iar o reteta rapida de mamaliga de casa este si aici. Pentru 3 portii sunt suficiente 3 cani de apa (900ml) si 1 lingurita rasa de sare grunjoasa, cand apa incepe sa fiarba se adauga in ploaie 1 cana de malai grisat (300g). Se amesteca bine si se fierbe acoperita la foc mediu timp de 20 minute.

Cand mamaliga este gata se serveste in castronele cu branza, eu am pus 1 strat de mamaliga apoi 1 strat de branza, apoi alt strat de mamaliga si unul de branza si am incheiat cu unul de mamaliga. Poti pune dupa preferinta branza rasa sau taiata feliute.

Se acopera cu o farfurie adanca si se intoarce castronul cu gura in jos, se lasa 5-10 minute timp in care casul se va topi, apoi se ridica castronul. Se serveste imediat cat este calda dupa gust cu jumari de porc, oua ochiuri, iaurt de casa. Este un fel de mancare foarte gustos care merge servit atat dimineata la mic dejun cat si seara la cina, dar de ce nu si la masa de pranz.

Reteta de mamaliga cu cas de oaie ne este oferita de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tochitura carnati bulz malai grisat branza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1685 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032509 (s)