News Flash:

Reteta Tavalita - bucatele cu cocos si miere

3 August 2016
13126 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
4 linguri miere
3 oua mari
60 gr unt
250 ml lapte
400 gr zahar
500 gr faina
1 lingurita praf de copt

Pentru glazura de ciocolata:
2 linguri esenta de rom
250 gr zahar
200 ml lapte
200 gr margarina
2-3 linguri de cacao
1 pachet de cocos in fulgi

Mod de preparare:

Blat:
Pui intr-un vas ouale amestecate cu zaharul, laptele, margarina, mierea si pui la foc mic sa se topeasca bine. Lasi sa dea cateva clocote, apoi stingi si dai vasul deoparte, la racit.
Cand s-a racorit, adaugi faina amestecata cu praful de copt si torni intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau chiar cu hartie de copt.
Lasi la cuptor, si faci testul cu scobitoarea. Chiar daca pare rumenit blatul deasupra, el nu trebuie sa fie crud in interior. Din cauza mierii capata o culoare maronie deasupra.
Scoti din tava cu grija si, cand se raceste, il tai in cuburi.

Glazura:
Amesteci toate ingredientele intr-un vas si pui la foc mic sa fiarba pana cand se mai ingroasa. Ca sa verifici daca e bine legat siropul, torni cateva picaturi intr-un pahar cu apa rece. Daca picaturile raman inchegate frumos, inseamna ca este gata. Daca acestea se imprastie, trebuie sa il mai lasi putin.
 
Iei de pe foc si inmoi cuburile de blat pe toate partile, apoi le scoti pe o tava cu grija. La fel procedezi cu toate bucatile. La final le tavalesti prin fulgii de nuca de cocos sau de nuca macinata.

sursa foto: haisagatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura tavalita reteta tavalita prajitura cocos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018256 (s)