News Flash:

Reteta somon la gratar

12 Februarie 2012
3420 Vizualizari | 0 Comentarii
Somon la gratar
Ingrediente:

2 cartofi dulci
cca 600 grame de somon file
1 lingurita de miere
sare
piper

Pentru marinarea somonului:

1 lingurita mustar boabe
zeama unei lime

Pentru asezonarea cartofilor dulci:

sare
piper
1 lingurita de scortisoara
1 lingurita de boia iute
1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare:

Asezonati somonul cu sare si piper dupa gust. Omogenizati mierea cu sucul de lime si mustarul boabe si pensulati somonul cu amestecul obtinut. Ceea ce ramane lasati deoparte. Lasati somonul in frigider o ora, sa se patrunda de arome. Apoi incingeti gratarul si asezati pe el somonul pe partea cu piele. Lasati-l acolo timp de cca 4 minute, dupa care il intoarceti pe partea cealalta. Il mai lasati inca 3 minute, apoi il luati de pe gratar si il pensulati inca o data cu melanjul cu boabe de mustar ce v-a ramas.
Intre timp am taiat cartofii wedges, dupa care am amestecat toate prafurile asezonatoare: sare, piper, scortisoara,b oia cu uleiul de masline si am obtinut o pasta cu care am imbalsamat bine suprafata tuturor cartofilor. Dupa aceea i-am pus intr-o tava, pe hartie de copt si i-am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 25-30 minute, pana cand s-au rumenit. I-am intors o singura data.
La final am pus somonul pe un platou, alaturi de cartofii dulci si o salata simpla.
Ingredientele de mai sus sunt necesare pentru trei portii. Somon la gratar pregatit de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi somon file miere sare piper mustar boabe scortisoara boia iute
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1817 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020340 (s)