News Flash:

Reteta simpla de tarta cu pere

5 Iunie 2014
1413 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 g faina
1 kg pere
1 lingura lapte
1 galbenus
75 g+15g unt
75 g zahar
3 linguri zahar Muscovado

Mod de preparare:

Vei avea nevoie de o tava trunchi de con de tarta cu diamterul de 18cm la baza si 24cm la suprafata.

Pregateste aluatul:

Amesteca untul taiat cubulete cu zaharul,cu un robot de bucatarie. Adauga galbenusul si incoproreaza-l, apoi toarna trepatat faina si incorporeaza-o. Adauga si 1 lingura de lapte. Formeaza o bila din aluat si framanta-l de cateva ori pe blatul tapetat cu faina

Intinde aluatul intr-un disc suficient de mare incat sa acopere tava de tarta folosita. Aseaza-l in tava si pune-l la frigider timp de 30 de minute.

Intre timp, incinge cuptorul la 180C. Indeparteaza cotorul de la pere si taie-le in cubulete mici. Caleste-le cu 15g de unt si zaharul Muscovado intr-o tigaie pana cand sunt suficient de moi incat sa poata fi intepate usor cu varful de cutit.

Scoate perele calite cu o paleta si aseaza-le in crusta de tarta racita. Lasa sucurile din tigaie sa fiarba cateva minute pana cand totul se reduce la un sos lipicios si gros. Toarna-l peste pere. Pune tarta la copt timp de 40 de minute  pana cand cruta s-a rumenit si perele s-au inmuiat.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tarta retete pere tarta pere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1394 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027944 (s)