News Flash:

Reteta recomandata de Laura Cosoi: lapte de pasare

2 Septembrie 2014
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 litru de lapte
200 grame de zahar
2 pliculete de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie
5 oua
3 lingurite de faina

Mod de preparare:

Pune laptele la fiert impreuna cu 100 grame de zahar si vanilia. Intre timp separa ouale. Amesteca galbenusurile cu faina si omogenizeaza compozitia, turnand treptat cate putin in laptele caldut. Dupa combinarea cu laptele a compozitiei cu galbenusuri pune din nou la foc amestecand continuu. Ia vasul de pe flacara si strecoara compozitia printr-o sita, lasand apoi totul la racit si apoi la frigider.
Bate albusurile cu restul de zahar pana la obtinerea unei spume. Asaza pe foc un vas cu apa si las-o sa fiarba. Dupa ce te asiguri ca spuma de albus e foarte tare ia portii cu o lingura si pune-le pe suprafata apei fierbinti. intoarce-le pe partea cealalta, iar apoi scoate-le cu o spumiera intr-un vas separat. Lasa-le la rece.
Asamblarea se face in farfurii adanci sau boluri: toarna laptele vanilat peste care asaza bezeaua sub forma unor norisori.
Il poti stropi cu sos de caramel, ciocolata rasa sau sa-l ornezi cu nuci si frunze de menta.

sursa: laura cosoi
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

laura cosoi lapte pasare prajituri retete incepatori retete usoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1209 viz    0 com
1192 viz    0 com
1319 viz    0 com
1441 viz    0 com
1284 viz    1 com
1399 viz    0 com
1694 viz    0 com
3022 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1651 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024711 (s)