News Flash:

Reteta recomandata de bucatari: mousse de dovleac cu banana

13 Octombrie 2014
1455 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

450 piure de dovleac copt
1 lingurita de coaja rasa de portocala
1/2 cana de lapte amestecat cu 1/2 lingura unt topit
1 cana de zahar brun
1/2 lingurita scortisoara
3 galbenusuri
1/4 lingurita nucsoara
2 lingurite de gelatina
1 banana coapta
1/2 cana smantana
2 linguri zahar
3/4 lingurita sare

Pentru decor:
coaja de portocale
1 cana de smantana
1/2 lingurita extract pur de vanilie
1/4 cana zahar

Mod de preparare:

Combina laptele cu unt, dovleacul, zaharul brun, sarea, nucsoara si scortisoara intr-o oala si pune amestecul la fiert, la bain-marie, in jur de 5 minute.
Separat, bate galbenusurile intr-o craticioara, adauga cateva linguri din amestecul fierbinte de dovleac si mirodenii si amesteca viguros, apoi toarna totul in oala care este pe foc, la bain marie. Mai lasa inca 4-5 minute, pana cand compozitia se ingroasa.

Dizolva gelatina in 1/4 cana de apa rece si amestec-o impreuna cu banana zdrobita, coaja de portocale si amestecul de dovleac preparat la bain-marie. Lasa-l deoparte sa se raceasca.

Mixeaza smantana pana se formeaza frisca si apoi adauga zaharul. Incorporeaza frisca in crema de dovleac si toarn-o intr-un bol.
Prepara frisca pentru decor din smantana amestecata cu zahar. Adauga coaja de portocale si vanilia. Pune frisca intr-un pos si orneaza mousse-ul dupa bunul plac. Se lasa la frigider cel putin 2 ore inainte de a fi servit.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete mousse mousse dovleac mousse banana prajituri culinar retete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1783 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032253 (s)