News Flash:

Reteta rapida de chec

27 Martie 2014
2310 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 1/2 ceasca de faina
1 1/2 lingurite de praf de copt
6 linguri de zahar
1/2 lingurita de sare
1/3 ceasca de margarina sau unt vegetal
1/2 ceasca de lapte
1 ou
1/2 lingurita de esenta de vanilie
2 linguri de unt
1/2 ceasca de zahar brun
2 linguri de faina
1/2 lingurita de scortisoara macinata

Mod de preparare:

Unge o tava de chec cu putin unt si tapeteaz-o cu faina. Amesteca intr-un bol mare faina, praful de copt si sarea. Taie margarina sau untul vegetal in bucati mici. Intr-un alt bol, mai mic, bate oul si incorporeaza laptele si esenta de vanilie. Adauga-le peste mixul de faina si omogenizeaza compozitia.
Pune compozitia in tava deja pregatita si acoper-o cu unt topit. Amesteca intr-un alt bol zaharul brun, 2 linguri de faina si 1/2 lingurita de scortisoara. Presara amestecul peste aluatul din tava. Coace checul timp de 15-20 de minute in cuptorul preincalzit la 220 de grade.
Serveste acest chec alaturi de un ceai negru sau gri cu lapte sau alaturi de un cappuccino cu frisca.

Incearca si un chec cu alune si fructe.
sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete chec retete rapide chec rapid sfaturi copt sfaturi chec
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1694 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029073 (s)