News Flash:

Reteta prajitura cu cocos si gris

12 Februarie 2012
5953 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu cocos si gris
Ingrediente:

2 cani de cocos ras
2 oua
1/2 pachet de unt
1 esenta de vanilie (fiola)
1 lingurita de praf de copt
1 cutie de lapte condensat, standard
1 cana de gris

Pentru sirop:

1 cana de apa
1/2 cana zahar
zeama de la 1 lime
1 lingurita apa de flori de portocal

* cana folosita la masuratori este una de 200 ml

Mod de preparare:

Mai intai topim untul, dupa care il punem la racit. Apoi il amestecam cu ouale batute putin, grisul, praful de copt si nuca de cocos, laptele condensat. Va rezulta o compozitie viscoasa. O nivelam in vasul de copt (o tava cu latura de 25/20cm) in care am trasat cu scobitoarea patrate, in mijlocul fiecaruia am pus cate o migdala. Dupa care am dat tava la cuptorul preincalzit cca 30 minute, pana ce compozitia trece testul scobitorii. Scoatem si lasam sa se raceasca.
In timpul in care se coace prajitura, pregatim siropul, fierbem apa cu zaharul, cca 10 minute, nu mai mult, la foc mic, luam de pe foc si adaugam zeama de lime si apa de flori de portocal si-l lasam sa se raceasca. Dupa aceea il turnam uniform peste prajitura si lasam pe aceasta sa absoarba tot siropul, apoi putem taia in patratele care au fost marcate anterior cu scobitoarea.
Prajitura cu cocos si gris pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cocos oua unt lapte condensat gris apa zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1782 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030061 (s)