News Flash:

Reteta pentru varza calita de post

7 Martie 2019
367 Vizualizari | 0 Comentarii

Varza calita de post,  fie ca o servesti ca garnitura sau fel de mancare de sine statator, fa-o dupa reteta aceasta simpla si traditionala, iese minunata! Este mai mult decat gustoasa, rapid si usor de pregatit, lucru care o face alegerea perfecta pentru zilele in care vrei sa gatesti ceva fara prea mare efort sau pierdere de timp.

INGREDIENTE

  • 1 varza alba medie (intre 1 si 2 kg)
  • 1-2 ardei grasi
  • 1-2 cepe albe medii
  • 1-2 rosii medii
  • 2-3 linguri de sos de rosii
  • ulei
  • sare
  • piper – dupa gust
  • *Optional, ingredientul secret: boia afumata

Mod de preparare:
Toaca ardeii si ceapa. Pune-i la calit in putin ulei, la foc mic spre mediu, intr-un vas mai mare. Cand s-au mai inmuiat, asezoneaza cu sare si piper si adauga si rosia taiata cubulete. Intre timp, spala si toaca varza solzisori nu foarte marunti. Dupa 2-3 minute de cand ai pus si rosia la calit, adauga si pasta de tomate. Amesteca, pune si un praf de boia afumata daca ai si doresti, pune capacul si lasa la foc mic.

Pune si varza tocata in vasul in care calesti legumele si amesteca usor. Daca nu incape toata din prima, pune cat incape si, pe masura ce se inmoaie, mai adauga din cand in cand. Lasa varza la calit la foc mic, amestecand cam din 10 in 10 minute, si – important! – acoperita cu capac, ca sa nu se arda si sa lase singura zeama. Spre final, mai puteti adauga si alte condimente – cimbru, frunza de dafin etc., daca doriti sa fie mai aromata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

varza calita reteta varza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1686 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016146 (s)