News Flash:

RETETA pentru cele mai bune sarmale facute in casa

10 Februarie 2017
38824 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kg carne tocata de porc
1 kg carne tocata de vita
400 gr afumatura (poate fi carne sau slanina, dupa preferinta)
3 verze murate
500 gr orez
2 cepe mari, tocate marunt
100 ml de apa
suc de rosii preparat in casa
piper boabe
piper macinat
frunze de dafin
boabe de ienibahar
crengute de marar uscat
sare

Mod de preparare:

Incepe prin a prepara umplutura. Pune ceapa tocata la fiert impreuna cu o lingurita de sare si apa. Las-o sa fiarba pana cand este moale si apa se evaporta aproape complet. Intr-un castron incapator adauga toata carnea tocata, orezul spalat, ceapa fiarta si adauga sare si piper macinat dupa gust. Amesteca foarte bine pana cand toate ingredientele se distribuie uniform. Varza tocata adaug-o intr-un castron si adauga 300 ml suc de rosii peste. Amesteca foarte bine.

Spala varza si desparte cu grija frunzele. Pe cele rupte toaca-le fasii subtiri, iar in restul frunzelor impacheteaza sarmalele. Varza ramasa toac-o marunt. Intr-o oala incapatoare care poate fi introdusa in cuptor adauga un strat de varza tocata, pun deasupra doua foi de dafin, doua boabe de ienibahar si cateva boabe de piper. Adauga si doua crengute de marar uscat. Pune poi un strat de sarmale, un strat de afumatura, inca un strat de sarmale, un strat de varza si condimente si tot asa pana termini toate sarmalele de aranjat. Tine minte ca ultimul strat trebuie sa fie de varza. Acopera totul cu apa si pune oala la fiert. Dupa ce au fiert timp de 30 de minute pe aragaz, introdu oala la cuptor. Coace sarmalele timp de doua ore. Verifica-le din cand in cand pentru a te asigura ca zeama nu scade complet. Daca este necesar completeaza cu apa.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sarmale
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1624 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013373 (s)