News Flash:

Reteta pentru cele mai bune sarmale de post

13 Iunie 2017
491 Vizualizari | 0 Comentarii
Stiai ca in zilele de post, poti adauga in compozitia de sarmale linte, branza tofu, sfecla si chiar stafide? Sau ca denumirea sarmalelor are origini turcesti? Cuvantul „sarma“ a fost preluat de romani si de sarbi, iar ungurii ii zic „szárma“. La noi se mai numesc si „galusti“ sau „galuste“, iar daca ajungi prin partile Bucovinei si urmeaza sa fii servit cu galusti, sa stii ca acestea nu au nicio legatura cu bilutele albe, din gris si ou. În unele zone de la noi din tara, sarmalele se invelesc in frunze de hrean sau de stevie, pentru ca le confera un gust aparte.

Ingrediente (15 sarmale):

1 varza
100 g ceapa
200 g rosii
200 g orez
1 ardei
2 morcovi
½ radacina de telina
200 ml ulei
250 ml suc de rosii
250 ml bors
sare
piper

Mod de preparare:

Oparesti varza in apa fierbinte cu sare. Dupa ce s-a inmuiat putin, alegi foile intregi si le tai nervurile. Toci ceapa si o calesti in ulei pana devine usor sticloasa.
Cureti morcovii si telina si le tai fideluta. Le pui peste ceapa impreuna cu orezul, spalat in mai multe ape. Lasi sa fiarba pana se umfla putin orezul, dupa care dai deoparte si tii la racorit.
Oparesti rosiile, le descojesti si le toci. Pui ardeiul tocat si rosiile in umplutura si asezonezi cu sare si piper dupa gust. Umpli foile de varza si le impaturesti.
Asezi sarmalele intr-o cratita si torni sucul de rosii si borsul. Dai vasul la cuptor pana scade sosul.

sursa: click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ceapa orez bors cratita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1654 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022485 (s)