News Flash:

Reteta pe care o sa vrei sa o tot repeti - Cartofi frantuzesti cu sos bechamel

16 August 2017
5890 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

8 oua
1,5 kg cartofi
250 g branza
150 g unt
500 ml lapte
1 lingura faina
sare
piper

Mod de preparare:


Fierbem cartofii cu coaja apoi ii curatam (folosim cartofi rosii). Procedam la fel si cu ouale. Branza o dam pe razatoare. Din pacate eu am avut doar branza telemea care nu e indicata, puteti folosi cas sau cascaval.
Facem sosul bechamel. Topim o lingura de unt, adaugam faina, amestecam rapid, apoi adaugam treptat laptele amestecand la fel de rapid, pana sosul se ingroasa putin ca si o smantana subtire. Adaugam putina nucsoara si sare.

Ungem o tava termorezistenta cu unt apoi punem un strat de cartofi taiati felii, un strat de oua taiate felii, jumatate din cantitatea de branza, jumatate din cantitatea de sos bechamel. Condimentam cu sare si putin piper alb. Repetam operatiunea si mai punem in plus bucatele de unt. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam 20-25 de minute.
Servim. Puteti sa mai adaugati smantana daca doriti.

preluat de pe haisagatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua cartofi lapte faina sosul bechamel sos bechamel smantana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1586 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025341 (s)