Bunica noastra, cand tinea post, facea des aceasta reteta de sarmale. Cu siguranta iti amintesti cum te chema la
masa de pe ulita satului si te imbia cu mirosul irezistibil al sarmalutelor de post. Atunci cand gustam din sarmalele ei speciale, observam cu totii ca orezul a disparut, iar ‘carnea’ capatase un gust mai suav.
Aceasta reteta de
sarmale de post era una dintre cele mai mari
bunataturi pe care bunicile noastre le pregateau in timpul postului.
Citeste si Cel mai mare secret al ciorbei radautene, dezvaluit de o gospodina din Bucovina
Ingrediente:500 gr
ciuperci4 morcovi fierti
2-3 cepe
1
ardei gras rosuulei de floarea soareluio cana mare de tarate de grau sau de ovaz (necesarul pentru 3 sarmale mici)
bulion
piper macinat, seminte de marar, cimbru si 3 foi de dafin
Mod de preparare:1. Taie marunt ciupercile si amesteca-le cu morcovitii fierti facuti piure, ardeii si cepele.
2. Adauga putina sare la combinatia descrisa mai sus si inabus-o apoi in ulei, la foc mic. Cand observi ca se face zeama (suc propriu) adauga putin bulion si scoate compozitia de pe aragaz.
3. Amesteca apoi acest amestec cu taratele de grau sau de ovaz (Trebuie sa gandesti cantitatea de tarate astfel incat o cana sa ajunga pentru 3-4 sarmale mici).
4. Tot ce iti ramane de facut este sa umpli foile de varza cu taratele si legumele amestecate, dupa care sa le pui la foc in sos de rosii sau bulion.
5. Fierbe sarmalele la foc domol, in jur de doua ore. Poti pune in timpul fierberii acestora foile de dafin, pentru un gust de savoare. De asemenea, presara ingrediente in bulion din oala (cimbrul, piperul si celelalte ingrediente descrise mai sus).
sursa:
teo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)