News Flash:

Reteta pascala - O tocana cu carne de miel si legume gustoasa si aromata

6 Martie 2018
733 Vizualizari | 0 Comentarii

O reteta de miel cu ciuperci este urmatoarea reteta frantuzeasca foarte usor de preparat, o mancare gatita preparata la cuptor ideala pentru masa de Pasti dar merge si pentru un meniu de weekend.

Ingrediente:

  • 1 pulpa de miel cu coasta
  • 100 g bacon (afumatura)
  • 300 g ciuperci champignon
  • 3 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardei capia
  • 3 linguri bulion
  • 200 ml vin alb demisec
  • 2 linguri faina
  • 2 cani supa de legume sau apa
  • sare
  • zahar
  • piper si cimbru dupa gust

Mod de preparare:

Pulpa de miel se curata putin de grasimea in exces, se condimenteaza cu sare, piper macinat si cimbru si se tine la rece timp de 60 minute. Grasimea cu carne adunata de la pulpa se taie fasii subtiri la fel si baconul care o sa-i dea o aroma placuta, ceapa se taie julien iar morcovii rondele, ciupercile se spala si se lasa intregi daca sunt mici iar daca sunt mari se taie in doua.

Se incinge o cratita si se caleste baconul si carnea grasa adunata de pe pulpa aproximativ 5 minute, dupa ce prinde culoare se scoate cu spumiera pe o farfurie si se pune pulpa de miel care se prajeste pe ambele parti aproximativ 10 minute pana devine si ea frumos colorata.

Se scoate pulpa si in grasimea ramasa se pune ceapa care se caleste cu sare si zahar brun pana devine sticloasa, apoi se adauga morcovii si ardeiul kapia, iar ultimul se pune usturoiul. Dupa inca 2 minute se scot legumele cu spumiera intr-un castron.

In aceeasi cratita se caleste faina, se adauga treptat apa si se amesteca ca sa nu faca cocoloase apoi se fierbe timp de 5 minute. Se pune pasta de tomate si cantitatea de vin si se amesteca bine, apoi se asaza carnea si deasupra toate legumele calite apoi ciupercile.

Se da cratita la cuptor acoperita cu capac timp de 120 minute la foc mediu, pana cand zeama scade si ramane un sos gros. Asa arata dupa 60 minute. Se potriveste gustul de sare si piper si se serveste tocanita calda alaturi cu ce ne place. Tocanita de miel la cuptor, o mancare gatita in stil frantuzesc cu un sos gustos si o carne frageda alaturi de ciuperci intregi care ti se topesc in gura, preparatul merge servit cu salate sau muraturi ca orice tocanita.

Reteta de tocana frantuzeasca de miel ne este recomandata de preparatedevis.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta frantuzeasca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1480 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014492 (s)