News Flash:

Reteta originala de musaca

23 Iulie 2019
1142 Vizualizari | 0 Comentarii

Reteta originala de musaca este diferita de cum se prepara in Romania. Desi la noi se prepara doar cu cartofi si carne tocata, in Grecia, tara de unde provine aceasta reteta, musacaua se face cu sos bechamel, vinete si multe condimente.

Ingrediente pentru musaca:

  • 6 vinete
  • Ulei pentru prajit

Pentru carnea tocata:

  • 750 g carne de vita sau miel tocata
  • 2 cepe rosii tocate
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 conserva de rosii tocate
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 1 lingurita zahar
  • 1 pahar de vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 frunza de dafin
  • Un praf de scortisoara
  • Ulei de masline

Pentru sosul bechamel:

  • 900 ml lapte
  • 120 g unt
  • 120 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g parmezan

Mod de preparare:

Pentru inceput, prepara vinete. Taie-le feliute groase cam de 1 centimetru si da-le cu sare, apoi lasa-le o ora intr-o strecuratoare. Clateste-le bine si scurge-le de zeama. Sterge-le de apa si pune le la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Prepara sosul de carne. Intr-o tigaie mare la foc potrivit, adauga ulei de masline. Pune ceapa la calit apoi adauga usturoiul, pasta de tomate si carnea. Adauga vinul rosu si asteapta pana se evapora. Adauga rosiile la conserva, zaharul, scortisoara, 1 frunza de dafin, sare si piper. Lasa sa dea in clocot, apoi redu foc si pune un capac. Mai lasa la fiert 30 de minute.

Pentru sosul bechamel, foloseste o cratita sa topesti untul la foc potrivit. Adauga faina si cu un tel amesteca rapid sa nu se formeze cocoloase. Pune laptele caldut in timp ce amesteci. Ia tigaia de pe foc, adauga galbenusurile, sare, piper si parmezanul. Continua sa amesteci ca sa nu se faca omleta din cauza galbenusurilor.

Ai nevoie de o tava adanca pentru copt sau un vas iena.  Unge bine vasul cu unt si adauga un strat de vinete. Adauga carne si niveleaza. Pune din nou vinete, sos bechamel si niveleaza bine. Repeta procesul pana ingredientele se termina. Mai adauga putin parmezan deasupra si da la cuptorul incins la 180-200 de grade pentru cam 60 de minute.  Asteapta sa se raceasca si apoi taie bucatele si serveste.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta musaca musaca carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1493 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019459 (s)