News Flash:

Reteta originala de falafel

6 Septembrie 2019
658 Vizualizari | 0 Comentarii

Fatafit e acea oaza din inima Bucurestiului in care uiti de covrigi, merdenele si tot streetfood-ul romanesc si te delectezi cu mancare libaneza. Rabih Sinno, proprietar si chef, a realizat pentru „Click!Pofta buna!“ aceasta reteta traditionala.
 
Ingrediente: 

  • 300 g naut uscat
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita praf de ceapa
  • ½ lingurita praf de usturoi
  • ½ lingurita piper alb
  • ½ lingurita pudra de coriandru 
  • ½ lingurita pudra de ghimbir
  • sare, dupa gust
  • ulei, pentru prajit

Pentru sos

  • 2 linguri pasta de susan (tahina)
  • 50 ml apa rece
  • 2 linguri zeama lamaie 
  • 2 catei usturoi 

Pentru servit

  • 4 lipii
  • 2 rosii
  • ardei iuti, murati
  • frunze de salata verde
  • pasta de susan

Mod de preparare:

Pui nautul intr-un vas, il acoperi cu apa rece si-l lasi peste noapte sa se inmoaie. Il strecori, il pui intr-un blender si mixezi pana obtii textura bobului de orez. Adaugi ceapa, usturoiul, patrunjelul si toate condimentele. Mixezi din nou pana obtii o pasta. Cu mainile umezite in apa rece, formezi bilute pe care le prajesti in baie de ulei, la 170 °C.
 
Pentru sos, amesteci pasta de susan cu usturoiul pisat, apa si zeama de lamaie. Servesti falafelul in lipii,  cu rosii, salata verde, ardei iuti murati si pasta de susan. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1637 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016592 (s)