News Flash:

Reteta originala de cremsnit. Ce poate fi mai bun decat atat?

11 Aprilie 2019
1610 Vizualizari | 0 Comentarii

Cremsnit este una dintre cele mai bune bune si mai delicioase prajituri inventate in toata istoria. Este o prajitura foarte des intalnita in Germania, Ungaria, Serbia, Croatia si Slovenia, dar nu numai. In Franta, de exemplu, se intalneste o varianta putin mai diferita, dar la fel de savuroasa a Cremsnit si anume prajitura Napoleon, care de asemenea are la baza foi congelate si crema din patiserie.

Intalnim aceasta prajitura delicioasa inclusiv in casele romanilor in special in Banat si in Ardeal.

Prajitura Cremsnit este compusa din blat cu foietaj si crema de vanilie in reteta originala. O vor adora atat adultii cat si cei mici. Si nu va mai fi nevoie sa pierzi bani si timp ca sa o cumperi.

Pentru crema de vanilie vei avea nevoie de un litru de lapte, de sase oua, 12 linguri de lapte, doua sute de grame de faina, un plic de gelatina alimentara granulata, trei plicuri de zahar vanilat sau chiar esenta de vanilie si sare.

Pentru foi, pregateste 450 de grame de faina alba de calitate superioara, doua galbenusuri, doua linguri de iaurt, bicarbonat de sodiu, apa rece, 250 de grame de osanza, 120 de grame de faina. Daca nu iti place untura, foloseste atata aluat de foietaj clasic, incat sa obtii doua foi pe care sa le coci.
Framanta toate ingredientele mai putin osanza si cele 120 de grame de faina ca sa obtii un aluat omogen si care sa nu si se lipeaca de maini sau de blatul de bucatarie sau de masa. Ca sa iii dai consistenta necesara adauga orice cate ori simti nevoia din apa rece. Omogenizeaza apoi si osanza cu cele 120 de grame de faina. Pune in folie alimentara aluatul si tine-l la frigider pentru jumatate de ora.

Cand scoti aluatul da suprafata de lucru cu faina si intinde-l sub o forma patrata de aproximativ 2 centimetri. Impatureste marginile aluatului de la stanga la dreapta. Si invers pana cand cele doua extreme se vor intalni la mijloc. Apoi fa acelasi exercitiu si pe lungime. Pune rezultatul obtinut din nou la frigider pentru jumatate de ora.

Dupa ce ai scos iar aluatul de la rece intinde aluatul intr-o foaie mare sau in doua parti mai mici. Cresteaza-l cu furculita ca acesta sa nu mai creasca. Dupa aceasta pune-l in tava si lasa la 190 de grade pana se rumeneste.

Pentru crema amesteca galbenusurile cu 6linguri de zahar si faina si adauga laptele treptat pana se omogenizeaza. Restul de lapte pune-l la fiert. Gelatina se pune in putina apa rece. Dupa ce a fiert laptele, pune-l in compozitia cu galbenusuri. Bate albusurile in spuma tare cu zaharul pana obtii o bezea.

Pune un blat pe platou si unge-l cu crema obtinuta. Acopera stratul de crema cu al doilea blat. Optional pune peste cel de-al doilea blat zahar pudra.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta cremsnit cremsnit original cremsnit casa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1507 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019551 (s)