News Flash:

Reteta originala de cannoli

10 Mai 2013
6891 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

240 g faina
60 g pudra de migdale
2 linguri de vin Marsala sau Porto
2 oua
2 albusuri
100 g unt/untura de porc
200 g migdale tocate grosier
1 lingura de zahar
400 g ricotta
100 g frisca
un praf de sare

Mod de preparare:

Aluatul se framanta din faina, pudra de migdale, oua, zahar, sare, unt/untura si vin si se infasoara in folie de plastic, apoi  se lasa la frigider pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a racit se intinde intr-o foaie subtire (1.5-2mm), apoi se taie discuri rotunde (8cm diamentrul). Bucatile de aluat in forma de elipsa se infasoara in jurul formelor de cannoli, se ung cu albus si se presar cu migdale si se lasa in cuptor pana se rumenesc frumos.

Se lasa din nou la racit si se desfac de pe forma, cu atentie. Apoi, ricotta scursa de apa se amesteca bine cu 100ml frisca si eventual zahar vanilat (1 plic) pt a obtine crema.

In final le putem orna cu glazura de ciocolata si fistic macinat sau numai fistic, ori nuci ori picaturi de ciocolata.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina vin marsala albusuri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1415 viz    0 com
1673 viz    0 com
1396 viz    0 com
1420 viz    0 com
1180 viz    0 com
2050 viz    0 com
2843 viz    0 com
4657 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1467 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020184 (s)