News Flash:

Reteta originala de cannoli

10 Mai 2013
6130 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

240 g faina
60 g pudra de migdale
2 linguri de vin Marsala sau Porto
2 oua
2 albusuri
100 g unt/untura de porc
200 g migdale tocate grosier
1 lingura de zahar
400 g ricotta
100 g frisca
un praf de sare

Mod de preparare:

Aluatul se framanta din faina, pudra de migdale, oua, zahar, sare, unt/untura si vin si se infasoara in folie de plastic, apoi  se lasa la frigider pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a racit se intinde intr-o foaie subtire (1.5-2mm), apoi se taie discuri rotunde (8cm diamentrul). Bucatile de aluat in forma de elipsa se infasoara in jurul formelor de cannoli, se ung cu albus si se presar cu migdale si se lasa in cuptor pana se rumenesc frumos.

Se lasa din nou la racit si se desfac de pe forma, cu atentie. Apoi, ricotta scursa de apa se amesteca bine cu 100ml frisca si eventual zahar vanilat (1 plic) pt a obtine crema.

In final le putem orna cu glazura de ciocolata si fistic macinat sau numai fistic, ori nuci ori picaturi de ciocolata.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina vin marsala albusuri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1232 viz    0 com
1524 viz    0 com
1233 viz    0 com
1286 viz    0 com
1025 viz    0 com
1786 viz    0 com
2523 viz    0 com
3906 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1717 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013525 (s)