News Flash:

Reteta negresa pufoasa. Reteta pentru cea mai delicioasa prajitura. Cum se prepara NEGRESA

27 Iunie 2017
13055 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura Negresa este una dintre cele mai prajiturile cel mai usor de facut. Este ieftina, rapida si pe placul celor mici dar si a celor mari.
 
Ingrediente:

Pentru blat:
1 cana si jumatate de zahar
1 cana si jumatate de apa
3 cani de faina
3 linguri cu varf de cacao
4 linguri de ulei
1 esenta de rom
1 praf de copt
1 plic de zahar vanilat
100g de stafide
100g nuca maruntita
1 praf de sare

Pentru glazura de ciocolata:

6 linguri de apa
6 linguri de zahar
6 linguri de ulei
2 linguri de cacao

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace negresa la cuptor ( incalzit in prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul in primele 15 minute pentru ca nu mai creste blatul. Se incearca cu o scobitoare daca prajitura este coapta. Se infige scobitoarea in blat si daca iese curata, inseamna ca negresa este facuta. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Se pun intr-o craticioara toate ingredientele si se fierb cateva minute pana se ingroasa compozitia. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Glazura se toarna apoi calda si se intinde cu o lingura peste blatul scos din cuptor si racit.

sursa: vocea transilvaniei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura negresa cacao stafide sare smantani
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1886 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020239 (s)