News Flash:

Reteta Masterchef: rulou de caramel

19 Martie 2014
3198 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

100 ml lichior de rodie
100 g amidon alimentar
1 kg faina
500 g zahar
100 g seminte de susan
3 bucati de rodie intregi (sau 5 rodii intregi daca nu se gaseste suc natural de rodii)
250 ml suc de rodie natural
1 pachet unt nesarat
10 g gelatina maruntita
20 g piper rosu boabe
300 g ciocolata amara
300 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare:

Spuma de ciocolata:
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece. Ciocolata se topeste la bain-marie. Smantana de frisca se bate pana se obtine o spuma densa si stabila. In ciocolata proaspat topita adaugam piperul macinat. Se amesteca ciocolata topita dupa ce s-a racit la temperatura camerei cu gelatina inmuiata pe care am topit-o cateva secunde pe foc, cu o treime din cantitatea de frisca pana obtinem o suspensie omogena. Adaugam si restul de frisca si amestecam cu miscari usoare de jod in sus pana la incorporarea integrala. Spuma obtinuta se pune la rece.

Rulou de caramel:
Intr-un bol punem faina, zaharul, semintele de susan, sucul de rodie si untul topit. Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena. Pe o foaie de patiserie, modelam doua dreptunghiuri din aceasta pasta si introducem la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade si coacem 5-7 minute. Scoatem tava din cuptor, racim partial produsul, cu ajutorul unui cutit fasonam o bucata dreptunghiulara. Rulam in jurul unui suport cilindric bucata dreptunghiulara obtinand un rulou.

Sos:
In cratita cu coada punem sucul de rodie cu zahar, fierbe pana se reduce cantitatea la jumatate. In concentratul astfel obtinut punem suspensia de amidon alimentar si amestec energic pentru ingrosare. Fierbem cateva minunte pana finalizam sosul. Pentru plaiting modelam o cochilie din ciocolata amara in care montam cateva seminte de rodie care au fost scufundate in prealabil intr-un lichior de rodie. Montam semintele de rodie care au fost trecute prin lichior si turnam un pic de sos. Cu ajutorul unui pos umplem cu spuma de ciocolata ruloul de caramel. Cu aceste elemente se decoreaza farfuria.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete masterchef retete prajituri rulou caramel sos rodie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1499 viz    0 com
4097 viz    0 com
8289 viz    0 com
1380 viz    0 com
1894 viz    0 com
1063 viz    0 com
1422 viz    0 com
1530 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1806 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022960 (s)