News Flash:

Reteta Masterchef: prajitura cu bulion

19 Martie 2014
4059 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru foi:

15 linguri ulei
15 linguri bullion
9 linguri zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 kg faina
sare
1 sticluta esenta de rom (35 ml)

Pentru crema:
200 ml lapte
800 ml apa
200 g unt
200 g gris
4 linguri zahar
sare
800 g (un borcan mare) gem de prune

Pentru caramel:
200 g zahar
100 ml apa
100 g zahar farin

Mod de preparare:

Foi:
Se mixeaza zaharul cu uleiul si bulionul, obtinandu–se o crema spumoasa, peste care se adauga treptat faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul si sarea. Rezulta o coca elastica, pe care o portionam in 4 bucati egale. Se intinde fiecare bucata si se coace pe dosul tavii, ce a fost pudrat cu faina, in cuptorul incins la temperatura medie. Timp de coacere pentru fiecare foaie 7 min.

Crema:
Se amesteca apa si laptele si se pun la fiert impreuna cu zaharul, adaugandu-se grisul in ploaie. Dupa fierbere se da la rece si cand este calduta adaugam untul. Le alifiem impreuna cu esenta.

Caramel:
Caramelizam zaharul si adaugam apa, continuand fierberea pana se reduce.

Asamblare:
Se aseaza o prima foaie in tava, peste care se pune ½ din crema si asezam urmatoarea foaie peste care turnam gemul. Continuam cu inca o foaie, restul de crema si foaia finala. Se da la odihna.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

retete masterchef retete prajituri prajitura bulion dorin stan
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1292 viz    0 com
3314 viz    0 com
7794 viz    0 com
1212 viz    0 com
1681 viz    0 com
932 viz    0 com
1272 viz    0 com
1265 viz    0 com
2201 viz    0 com

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1524 (s) | 24 queries | Mysql time :0.021949 (s)