News Flash:

Reteta MasterChef: Piersica umpluta cu crema de unt si lamaie

25 Mai 2012
5072 Vizualizari | 0 Comentarii
Piersica umpluta cu crema de unt si lamaie
Reteta "piersica umpluta cu crema de unt si lamaie, unsa cu sfecla rosie si galbenus de oua" a fost pregatita de concurenta Diana Cazacu in cadrul concursul MasterChef.

Ingrediente:

250 gr margarina
1 sfecla rosie (pentru ornat)
10 frunze mandarine (pentru ornat)
1 lamaie
5 oua (plus inca 2 pentru ornat)
150 ml lapte 3,5% grasime
1 lingura gris
60 gr zahar (plus inca 2-300 gr pentru ornarea piersicilor)
420 gr faina
80 gr unt 80% grasime
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
sare

Mod de preparare:

Topeste margarina. Adauga ou batut, zahar vanilat, un praf de sare. Adauga apoi si faina cu praful de copt. Unge forma cu putin ulei (forma este o tigaie speciala ca la nuci si ciuperci). Pe o singura parte, intinde aluatul cu o lingura (ai grija sa nu pui prea mult). Inchide tigaia cu cealalta parte si pune la copt pe aragaz, la foc mediu (atentie: tigaia trebuie sa fie incalzita in prealabil). Pune la fiert laptele cu zahar. Adauga, pe rand, faina, grisul si oul batut. Toarna sucul de lamaie, bate totul bine, adauga untul si pune la rece.

Umplere si ornare:
Umple piersicile cu crema rece, unge-le intai cu suc de sfecla rosie si apoi cu galbenusul de la doua oua. Da piersicile prin zahar si orneaza-le cu frunze de mandarin.


sursa: feminis
 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

margarina sfecla rosie frunze mandarine lamaie oua gris zahar faina sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2923 viz    1 com
1972 viz    0 com
1725 viz    0 com
1563 viz    0 com
4291 viz    0 com
2588 viz    0 com
2323 viz    0 com
3950 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028080 (s)