News Flash:

Reteta marocana de tajina cu carne de vita

13 Iunie 2014
2816 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

700 g de carne de vita
1 felie dovleac
4 linguri de ulei
2 gutui
6 felii ananas
2 ceape mari
3 mere
2-3 foi de dafin
2 linguri zahar pudra
1 lingurita scortisoara pisata
curry
2 linguri otet balsamic
sare
piper

Mod de preparare:

Se taie carnea in bucati potrivit de mari si se pune sa se prajeasca impreuna cu ceapa taiata marunt. Se pune sare, piper, curry, frunzele de dafin, putina apa si se lasa cratita pe foc mic. Fructele curatate se taie in cubulete de marimea unui degetar. Se amesteca cu zahar pudra si scortisoara. Se stropesc cu otet si se adauga mancarii. Totul se amesteca bine, se toarna apa cat sa acopere mincarea si se lasa sa fiarba la foc mic pana carnea este fiarta si pana ceapa impreuna cu fructele se transforma in sos.
Gustul dulce al mancarii este deosebit de gustos.

Nota:
Pentru garnitura merge bine sa combinati cu: cus-cus sau foarte bine cu cartofi piure.
In loc de gutui se mai pot folosi prune uscate…combinatia va fi la fel de delicioasa.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete marocane retete internationale retete tajina tajina marocana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1516 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015126 (s)