News Flash:

Reteta manastireasca - Sarmale de post - De cand am descoperit reteta, numai asa le prepar

12 Iulie 2017
5252 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente (pentru 4 portii):

1 kg varza murata
6 linguri de orez
3 linguri de arpacas
80 gr miez de nuca
o radacina de telina
2 morcovi mici, o ceapa mare
80 ml de ulei
sare, piper, cimbru – dupa gust

Mod de preparare:

Varza se lasa in apa rece, la desarat, apoi se clateste, se aleg foile netede, intregi, de marimea dorita si se pun deoparte. Ceapa se curata si se toaca, telina si morcovul se dau prin razatoare, iar nuca prin masina de tocat fina. Arpacasul se lasa o ora la inmuiat inainte de preparare. Se amesteca toate ingredientele, se calesc cateva minute in jumatate din cantitatea de ulei si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa apoi sa se raceasca si se umplu sarmalele in foile de vita alese. Sarmalutele se aseaza in vas, dupa care se toarna deasupra restul de ulei si apa, pana se acopera. Se fierb pana se patrunde varza.

sursa: surplus de sanatate

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

varza murata morcovi ulei varza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1727 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017422 (s)